Жиру вдъхнови Арсенал за разгром над Съндърланд


Жиру вдъхнови Арсенал за разгром над Съндърланд
Снимка: Getty images/Gulliver

936 0

Арсенал победи последният във временното класиране Съндърланд с 1:4 като гост. Във вдъхновение за "артилеристите" се превърна Оливие Жиру, който влезе през втората част и отбеляза две попадения. Другите два гола отбеляза Алексис Санчес, а почетното за Съндърланд е дело на Дефоу от дузпа.

Алексис Санчес изведе гостите напред още в 19-та минута, Чембърлейн центира в наказателното поле, а Санчес успя да освободи и да нанесе удар с глава. Това бе и едиднственото попадение за първото полувреме. В средата на първата част Дефоу вкара топката във вратата на Чех, но страничният рефер бе вдигнал флага си за засада и голът не бе зачетен. В 38-ата минута пък Йозил пропусна чисто голово положение, той опита да прехвърли стража, но изпълнението не бе никак добро и Пикфорд спаси.

Венгер честити на Йозил "номинацията" за "Златната топка"

В 65-ата минута бе отсъдена дузпа за Съндърланд, след нарушение на Петър Чех срещу Уотмор, а Джърмейн Дефоу изравни резултата. 4 минути след изравнителни гол Венгер пусна Жиру, което се оказа много добра стъпка. Французинът с първото си докосване на топката в 71-ата минута, французинът направи резултата 2:1 в полза на гостите, минути след това отбеляза и второ попадение, след като засече топката с глава.

Силните минути за Арсенал продължиха, което помогна за пълен разгром над "черните котки". Алексис Санчес оформи крайното 1:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички