Жиру спаси плачевен Арсенал срещу Юнайтед на "Олд Трафорд"


Жиру спаси плачевен Арсенал срещу Юнайтед на "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images/Guliver

2796 0

Манчестър Юнайтед изпусна победата срещу Арсенал на "Олд Трафорд", след като в дербито на кръга двата гранда звършиха 1:1, благодарение на единствения точен удар във вратата на Давид де Хеа.

"Червените дяволи" имаха по-добрите положения през първото полувреме, но Петър Чех направи няколко спасявания, запазвайки равенството. В 69' обаче гостите капитулираха, след като Хуан Мата реализира красив гол.

Това обаче не се оказа достатъчно. В 88' домакините допуснаха първия точен удар в мача на Арсенал, който се превърна в гол, дело на Оливие Жиру.

Освен че това беше първият точен удар на Арсенал в мача, това беше и изобщо първи удар през второто полувреме. В оставащите минути "червените дяволи" се опитаха да стигнат до успеха, но безуспешно.

Жозе Моуриньо продължава да няма поражение срещу Арсен Венгер, но този път ще съжалява сериозно за изпуснати шанс срещу пасивния тим на лондончани, който беше излязъл с мисълта да не загуби срещата.

Манчестър Юнайтед остава на 6-о място с актив от 19 точки, докато Арсенал е трети с 25 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Червените дяволи" започнаха по-силно срещата и със сериозен натиск. Още в 3' Рашфорд внесе напрежение в защитата на Арсенал и се опита да изведе Погба пред малкото наказателнот поле, но играчите на Венгер се справиха. в 4' Хуан Мата пък пробва директен обстрел от пряк свободен удар, но стреля на педя в страни от вратата, пазена от Петър Чех.

Лондончани отговориха само няколко минути по-късно. При късо изпълнение на корнер топакта се озова в Монреал, който центрира в пеналтерията. Уолкът успя да насочи топката към Санчес, който от 3 метра с глава стреля в аут.

"Червените дяволи" не позволиха повече опасности пред своята врата, а в халфовата линия успяха да натиснат достатъчно, за да притъпят опитите на Арсенал за атаки.

Скоростта в мача се увеличи малко след 30', а домакините бяха ощетени от съдията Андре Маринър. Той не отсъди дузпа за нарушение на Монреал срещу Валенсия в наказателното поле. В 36' пък дойде най-доброто положение за Манчестър Юнайтед - Погба напредна в половината на Арсенал и изведе Мата. Той се освободи от защитник и стреля от границата на пеналтерията, но Чех се намеси блестящо и изби в корнер.

В следващите минути отново вратарят на Арсенал беше главно действащо лице, след като на два пъти с добри удари Марсиал можеше да изведе своите напред, но Чех показа класата си и два пъти изби в корнер. С това и положенията през първите 45 минути приключиха, а двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката играта беше много накъсана, като двата отбора правеха прекалено много грешки в завършващата фаза. В 60' Жозе Моуриньо прибягна до смяна, като пусна Рууни на мястото на Антони Марсиал, както и Дейли Блинд на мястото на Матео Дармиан.

"Червените дяволи" заиграха много по-добле в следващите минути. Така се стигна до 69', когато Андер Ерера беше изведен в наказателното поле. От аутлинията той пусна идеален пас за Мата, който с удар по тревата вкара за 1:0.

Домакините се затвориха и атакуваха много опасно на контраатака, но една грешка коства твърде много на Юнайтед. Чембърлейн размин лесно Рашфорд и центрира отлично в наказателното поле, където друга резерва - Оливие Жиру, отскочи страхотно и с глава успя да реализира - 1:1.

Наказан за двубоя е Златан Ибрахимович, а за Арсенал навреме успя да се възстанови Алексис Санчес.

Стартови състави

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа; Валенсия, Джоунс, Рохо, Дармиан, Карик, Ерера, Мата, Погба, Марсиал, Рашфорд

Арсенал: Чех, Монреал, Кошчелни, Мустафи, Дженкинсън, Коклен, Елнени, Рамзи, Йозил, Уолкът, Санчес,

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички