Защо Лингард и Рашфорд публикуваха числото 0,012 в профилите си в социалните мрежи? (СНИМКИ)

След като бива "изгонен" от Шефилд Уенздей на 16 години, Джейми Варди разкрива, че това е един от най-лошите моменти в живота му. Както много други, той остава разочарован от любимата си игра и спира да практикува, но негов приятел му споделя, че може да играят заедно в отбора на Уикърсли от Ротерам.

В следващите месеци Варди комбинира футболните занимания с новия си отбор и работата си, като от двете заработва общо 30 паунда на седмица. Нападателят дори имал проблеми в осмото ниво на английския футбол, но скоро намерил формата си и от тогава всичко за него тръгва нагоре. 

Садик Адамс: Какво се случи с най-обещаващия тийнейджър във футбола?

Всичко се случва в разгара на лятото на 2007 година. Мястото е Южна Корея, където се провежда Световното първенство до 17 години. Манчестър Юнайт...

Сега Варди е нападател на Лестър, представляваше родната си Англия, счупи редица рекорди и спечели титлата във Висшата лига - успехи, които могат да бъдат постигнати от много малко хора на Острова. 

"Business Insider" направи любопитно проучване, което показва, че 76% от младите играчи се отказват от любимия си спорт на възраст между 13 и 16 години. За да бъде още по-любопитно проучването може да се каже, че 180 от общо милион и половина играчи в Англия един ден имат шанс да играят във Висшата лига, или иначе казано - 0,012%.

Звездите на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард и Маркъс Рашфорд очевидно са впечатлени от това, че са част от тази минимална цифра играчи, които сбъдват мечтата си. През сезона те неколкократно бяха подигравани за слабите си резултати, но изглежда английските национални по никакъв начин не са впечатлени от това, което се пише за тях.

Още по темата

Please select answer!