Защо Канте блести с екипа на Челси, а не с този на Арсенал?


Защо Канте блести с екипа на Челси, а не с този на Арсенал?
Снимка: Guliver/Getty Images

977 0

В момента Лестър се бори да не изпадне от английската Висша лига, след като през миналия сезон сензационно спечели титлата в най-изненадващата развръзка през настоящия век изобщо във футбола. Разликата от миналия и настоящия сезон е само една - Н'Голо Канте, който вече защитава цветовете на Челси.

Френският дефанзивен полузащитник започна колебливо кариерата си на "Стамфорд Бридж", но бързо намери добрата си форма. Само срещу Ливърпул той направи 14 успешни шпагата и е безспорно с ключов принос за силните игри на Челси и лидерската позиция на лондончани.

Очевидно Канте е от играчите, които могат да трансформират всяка халфова линия, а в Арсенал могат само да съжаляват за това. Арсен Венгер и компания първи са почнали преговори за играча, но в последствие Челси не само се е намесил, а е и стигнал до подписа на Канте.

"На дав пъти бяхме близо до привличането му и преговаряхме. Клубът отказа да му предложи парите, които му дадоха в Челси", лаконичен по темата беше Арсен Венгер. През лятото той се опита да привлече и Джейми Варди, но нападателят на Лестър предпочете да остане на "Кинг Пауър Стейдиъм".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички