Защо Англия изтегли "късата клечка" в Лигата на нациите?


Защо Англия изтегли "късата клечка" в Лигата на нациите?
Снимка: Getty Images/Guliver

2082 0

Националният отбор на Англия ще се изправи срещу състава на Холандия в полуфинален сблъсък от турнира Лига на нациите. Това стана ясно, след като по-рано днес бе изтеглен жребият за полуфиналните двойки в турнира.

"Трите лъва" ще пътуват през юни до Португалия, където да изиграят финалните си мачове от турнира. Освен добър награден фонд, шампионът в турнира може да си осигури място на Европейското първенство по футбол през 2020 година.

Момчетата на Гарет Саутгейт обаче сякаш изтеглиха късата клечка с отбора на Холандия - поне що се отнася до числата и статистиката. Англия е успяла да спечели само един двубой с Холандия от пет изиграни срещи помежду им. 

Единствената победа на "трите лъва" идва в груповата фаза на Европейското първенство през 1996 година. В останалите четири мача срещу "лалетата" Англия е загубила два пъти, а два пъти мачовете помежду им са завършвали наравно.

Междувременно стана ясно, че Английската футболна асоциация е обвинила мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп в неправомерно поведение по време на дербито с Евертън. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички