Юрген Клоп обясни защо Ливърпул изглежда по-слаб в атака през този сезон


Юрген Клоп обясни защо Ливърпул изглежда по-слаб в атака през този сезон
Снимка: Guliver/GettyImages

1577 0

Преди подновяването на програмата в английската Висша лига Юрген Клоп даде подробен анализ на представянето на отбора и отговори на критиките, че Ливърпул не играе достатъчно добре в нападение. Той призна, че играта в предни позиции е пострадала заради пренасочените сили на отбора в защита. Но не беше съгласен, че "червените" не създават положения.

"Искаме да сме силни в дефанзивен план, но в нито един момоент не сме казвали, че това трябва да е за сметка на представянето ни в атака. Но това е нормален период на адаптация - трябва първо да се свикне с новите неща, да бъдат затворени дупките в защита и да изолираме празните пространства", каза Клоп за представянето в защита.

"Поставихме фокус върху защитата и това веднага повлия на безпроблемното ни представяне в друга фаза. Но все пак досега създадохме много положения, но за съжаление просто не бележехме. Не е вярно, че не създаваме положения - просто не ги използваме така, както правехме през  миналия сезон".

"Нямам проблем с това. Вече постигнахме силни резултати и вкарахме важни голове, но определено можем и да се подобрим. Трябва да запазим постоянство и стабилност - това е най-важното.

"Това, което направихме в защита до момента, е благодарение на усилията на целия отбор", допълни германският специалист. Междувременно беше разкрит изключително забавен разговор между Маурицио Сари и Юрген Клоп по време на Челси - Ливърпул - вижте какъв в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички