"Вълците" нахапаха дяволите на Оле и ги изхвърлиха от ФА Къп


"Вълците" нахапаха дяволите на Оле и ги изхвърлиха от ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

1572 0

Снощи вечер се случи нещо неочаквано - Манчестър Юнайтед на Оле Гунар Солскяер допусна втора поредна загуба и отпадна от турнира ФА Къп. "Червените дяволи" бяха надвити с 2:1 от Уулвърхемптън в четвъртфиналите на турнира и единственият им шанс за трофей през сезона остана Шампионска лига, където тимът е на четвъртфинал срещу Барселона.

След почти равностойна първа част, в която най-чистото положение бе за "вълците", полувремето дойде при резултат 0:0. След почивката Уулвърхемптън беше по-активният тим и в 54' се наложи Серхио Ромеро да се намесва решително след удар с глава на Раул Хименес. Четири минути по-късно стражът на Юнайтед отново трябваше да се намесва решително след мощен удар на Жоао Моутиньо.

Затова не беше изненада, че "вълците" откриха резултата в 70' - Моутиньо направи страхотен пробив, освободи се от трима защитници и подаде към Хименес. Той се затрудни, но успя да прати топката в мрежата на Ромеро за 1:0. Шест минути по-късно Уулвърхемптън удари отново - Люк Шоу не успя да изчисти една топка и тя стигна до Диого Жота. Той нахлу в половината на гостите, преодоля Шоу и, озовал се сам срещу вратаря, го преодоля за втори път - 2:0.

Нещата за Юнайтед станаха още по-трагични в 82', когато Виктор Линдельоф бе изгонен заради груб шпагат, но след консултация с ВАР решението бе отменено. Така "червените дяволи" успяха да върнат едно попадение. В 95' Шоу проби по крилото и намери Рашфорд около точката на дузпата и той преодоля Руди за 1:2. Времето обаче не стигна за нещо повече на възпитаниците на Солскяер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички