Втородивизионен тим изхвърли Манчестър Юнайтед от Купата на Лигата


Втородивизионен тим изхвърли Манчестър Юнайтед от Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

2478 0

Втородивизионният Бристол Сити изненадващо отстрани Манчестър Юнайтед и се класира за полуфиналите на Купата на Лигата.  Джо Брайън откри резултата в началото на второто полувреме, а Златан Ибрахимович изравни в 58'. За да е драмата пълна, в 93' Смит вкара втори гол във вратата на Юнайтед за победата. Тимът от Бристол вече елиминира четири отбора от елита този сезон в турнира - Уотфорд, Стоук, Кристъл Палас и Юнайтед.

Гостите започнаха силно двубоя като в 12' и 21' "червените дяволи" на два пъти нацелиха греда. Първият път капитанът на Юнайтед в тази среща Златан Ибрахимович бе близо до гол, а след него и удар на Рашфорд нацели дясната греда. В 30' Магнуссон опита удар от около 20 метра, но Ромеро изби в ъглов удар.

Втородивизионният тим може да се каже, че не отстъпваше на елитния си съперник и в 51' откри резултата. Брайън достигна подаване в наказателното поле, преодоля вратаря и топката влее във вратата, след като първо се отби в гредата. 7 минути по-късно обаче доскоро контузеният Ибрахимович отбеляза първото си попадение след завръщането си на терена. Постепенно играта се успокои, като и двата тима имаха по една добра възможност. Патерсън от Бристол пропиля добра възможност в 78', а в 84 и опит на Лукаку бе блокиран. Така се стигна до 93', когато когато Смит засеч центриране и нокаутира Юнайтед с гол, който класира Бристол на полуфинал за Купата на Лигата.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички