Вторите полувремена показват възхода на Арсенал от началото на сезона


Вторите полувремена показват възхода на Арсенал от началото на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1071 0

Отборът на Арсенал показа израстване през този сезон под ръководството на новия мениджър на тима Унай Емери, като влязоха в серия от 21 поредни мача без загуба във всички турнири, която е най-дългата такава за тима от 2007-ма година насам (28 мача).

Въпреки че загубиха двата си откриващи мача от Висшата лига, "артилеристите" натрупаха доста точки в следващи 14 в момента заемат пето място, на осем точки зад лидера Ливърпул и с еднакъв актив с четвъртия Челси. Любопитното е, че лондончани се представят много колебливо през първите полувремена на мачовете си, но са без конкуренция след почивката. Арсенал и Кардиф Сити са единствените два отбора, които все още не са имали преднина на почивката, въпреки че сезонът във Висшата лига почти е преполовен.

Ако мачовете свършваха след първата част, то тимът на Унай Емери щеше да е спечелил едва 12 точки и щеше да се намира на 19-то място в класирането, единствено пред Кардиф. За сметка на това, през вторите полувремена "артилеристите" са отбелязали 26 гола и са допуснали едва седем, като ако се вземат единствено резултатите след почивката, отборът е лидер с 38 спечелени точки.

Самият Емери е с основна заслуга за това, тъй като той е треньорът, извършил най-много смени преди началото на втората част - 14, с три повече от тима на Фулъм. От друга страна, това може да индикира, че испанският специалист невинаги успява да уцели точния стартов състав за определени мачове.

Преди около седмица играчи на "артилеристите" се забъркаха в доста неприятен скандал, който бе разкрит от английските медии - ето какъв

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички