Втори кръг от сезон 2019/2020 и второ голямо дерби от английската Висша лига


Втори кръг от сезон 2019/2020 и второ голямо дерби от английската Висша лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2171 0

Още от първия си мач за сезон 2019/2020 английската Висша лига започна да ни "обстрелва" с дербита. През миналия уикенд Манчестър Юнайтед даде сериозна заявка за челните позиции след разгром над другия голям съперник за призовите места - Челси. "Червените дяволи" стигнаха до успех с 4:0 на своя "Олд Трафорд". Серията на най-силното първенство на планетата продължава и този уикенд със срещата между шампиона Манчестър Сити и гласеният за нов голям фаворит за трона Тотнъм.

В първия кръг "гражданите" стартираха защитата на титлата си с разгром като гост над Уест Хям. Играчите на Хосеп Гуардиола забиха пет безответни гола във вратата на "чуковете" и смело тръгнаха към върха. От своя страна Тотнъм имаше леки затруднения, след като изоставаше на почивката у дома от Астън Вила с 0:1, но стигна до обрата и пълния комплект от точки след три гола през втората част.

През миналия сезон, когато двата тима се срещнаха на "Етихад" за първенството младата звезда на Ман Сити Фил Фоудън вкара единственото попадение в срещата. Само няколко дни по-рано обаче бе "онази" вечер, която феновете и на двата отбора винаги ще помнят. Манчестър Сити спечели у дома с 4:3 в 1/4-финал на Шампионска лига, но отпадна заради правилото за гол на чужд терен. Освен това момчетата на Хосеп Гуардиола са в отлична серия срещу "шпорите", като в последните си три домакинства имат три победи на "Етихад" над съперника.

Едно от най-интересните неща в този мач ще бъде разликата, която новите попълнения в двата отбора ще направят в сравнение с предишния сезон. Както Манчестър Сити, така и Тотнъм бяха дейни през това лято. Хосеп Гуардиола подсили състава си драстично в защитната и халфовата линия, като бяха привлечени Жоао Кансело от Ювентус и Родри от Атлетико Мадрид, за когото бе счупен трансферният рекорд на шампионите.

Тотнъм също счупи трансферния си рекорд и то на два пъти това лято. Това се случи с привличането на Танги Ндомбеле и Джовани Ло Селсо. Въпреки това Маурисио Почетино няма да може да разчита в този мач на Хюн Мин Сон и Хуан Фойт, които са наказани от края на миналия сезон. Бен Дейвис и Деле Али пък ще изпуснат срещата заради травми. В игра се връща Ян Вертонген, който не игра срещу бирмингамци, тъй като не премина фитнес теста преди срещата.

Хосеп Гуардиола също ще има проблеми с контузии, след като Лерой Сане няма да вземе участие в мачовете на тима в идните 7 месеца. Освен това с контузия е и крайният защитник Бенжамен Менди. Това, което имаше основна роля в предишните два шампионски сезона на Манчестър Сити, бе дългата скамейка, с която испанският специалист разполага. В мача на "Лондон Стейдиъм" на пейката на "небесносините" имаше играчи като Серхио Агуеро, Илкай Гюндоган, Бернардо Силва и Жоао Кансело. 

Срещата този уикенд е в събота от 19:30 часа. Срещата ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички