Висшата лига похарчи 1,5 милиарда за нови играчи, Магуайър, Пепе и Родри в най-скъпите 11


Висшата лига похарчи 1,5 милиарда за нови играчи, Магуайър, Пепе и Родри в най-скъпите 11
Снимка: Getty Images/Guliver

4440 0

Трансферният прозорец в английската Висша лига официално приключи. Най-силните отбори в Англия купиха нужните играчи, с които да подсилят съставите си и днес официално ще започне сезон 2019/2020 в най-силното първенство в света.

През това лято тимовете от Премиършип похарчиха 1,41 милиарда за нови играчи. Някои бяха дейни през цялото лято, други в края на трансферния прозорец, а имаше и тимове, които решиха да не привличат нови футболисти в редиците си. 

Най-големият трансфер за това лято бе за Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" броиха 80 милиона паунда за Хари Магуайър на Лестър, като английският национал се превърна в най-скъпия защитник в историята на футбола. Арсенал също счупи трансферния си рекорд, след като брои 72 милиона паунда за Никола Пепе от Лил. Манчестър Сити пък се похвали с нов бранител в лицето на Жоао Кансело срещу 60 милиона, както и с привличането на Родри за 62,5 милиона.

След края на трансферния прозорец във Висшата лига може да изготвим и най-скъпата 11-орка от нови играчи в Англия това лято. Тя е на стойност 547,5 милиона паунда. Там място освен Хари Магуайър и Жоао Кансело намират още другият нов защитник на Манчестър Юнайтед - Аарън Уан-Бисака, както и Матео Ковачич.

Пълната 11-орка с най-скъпи играчи във Висшата лига за този сезон може да откриете в галерията на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички