Манчестър Юнайтед отново бе спрян от Уулвърхемптън, а Погба пропусна дузпа


Манчестър Юнайтед отново бе спрян от Уулвърхемптън, а Погба пропусна дузпа
Снимка: Getty Images/Gulliver

7247 0

Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 в последния мач от втория кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" откриха резултата през първата част с попадение на Марсиал. През второто полувреме Рубен Невеш вкара много красиво попадение и изравни. Ключовият момент дойде в 67', когато Пол Погба пропусна да се разпише от дузпа, а до края на двубоя отборът на Оле Гунар Солскяер така и не успя да се разпише. В предните две гостувания Юнайтед записа две поражения на този стадион и все още не си е тръгвал с 3 точки.

Двата отбора започнаха доста предпазливо, без да предприемат излишни рискове. Това обаче попречи да се стигне до опасни ситуации през първите 20-ина минути. В 19' Рашфорд направи няколко финта, след които си освободи пространство и отправи прекрасно центриране към далечната греда, където обаче Марсиал не успя да стигне до топката.

Владението на топката бе в полза на Манчестър Юнайтед, но чак в 27' организираха много опасна атака, която доведе и до гол. Отново Рашфорд подаде страхотен пас към Антони Марсиал, който от наказателното поле успя да се разпише за 0:1.

Домакините допускаха много грешки в средата на терена и рядко успяваха да стигнат до наказателното поле на "червените дяволи". В края на полувремето след поредната грешка на "вълците" Юнайтед можеше да стигне и до второ попадение. Марсиал обаче не успя да се измъкне от защитата, което му попречи да овладее топката за късмет на домакините.

Веднага след подновяването на играта домакините организираха бърза атака, възползвайки се от празните места, които Юнайтед бе оставил. Малко обаче не достигна на Хименес да засече центриране в наказателното поле, като топката бе изчистена от защитата. В 54' като по чудо домакините не стигнаха до изравнителен гол. Хименес засече с глава центриране от фаул, но нацели страничната греда. След това късметът покри "дяволите" - топката рикошира в Де Хеа, но излезе само в корнер.

Минута след това по-добрата игра на домакините от началото на полувремето даде резултат и изравниха. След заучено изпълнение на ъглов удар Невеш достигна до прецизен пас на ръба на наказателното поле и изстреля брилянтен удар в горния ляв ъгъл. Попадението бе разгледано и от ВАР заради засада, но такава нямаше.

В 67' Коуди извърши нарушение срещу Пол Погба в наказателното поле и съдията веднага посочи бялата точка. Зад топката застана френският национал, който обаче не изпълни добре дузпата и тя бе отразена от Патрисио.

Малко след това Даниел Джеймс се включи добре в наказателното поле и овладя труден пас, преди да шутира към вратата. Ударът му беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат. След пропусната дузпа Юнайтед отново владееше повече топката, но трудно създаваше опасности.

В 82' Джони бе сам в наказателното поле и успя да засече топката с глава, но ударът му бе прекалено слаб и право в ръцете на Де Хеа. В добавеното време гостите организираха добра атака, като топката стигна до Люк Шоу, но ударът му бе прекалено слаб и попадна право в ръцете на Патрисио.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Уулвърхемптън: Патрисио, Бенет, Коуди, Боли, Дохърти, Дендонкър, Невеш, Моутиньо, Джони, Хименес, Жота

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Погба, Джеймс, Лингард, Рашфорд, Марсиал

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора започнаха сезона в Англия без да допуснат голове. "Вълците" не успяха да победят Лестър като гост – 0:0, докато Юнайтед разби с 4:0 Челси на "Олд Трафорд". Новите попълнения Хари Магуайър, Даниел Джеймс и Уан-Бисака впечатлиха на терена, което вдъхна надежди, че този сезон ще бъде много по-силен за тима от последните.

Домакините изиграха и четири мача в Лига Европа, като предстои да видим дали това ще се отрази на физическото състояние на играчите. Със сигурност "червените дяволи" ги чака тежък мач, през миналия сезон Уулвс надделя два пъти над Юнайтед у дома: за първенство и за ФА Къп, а сблъсъкът на "Олд Трафорд" завърши 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички