Новак шокира Арсенал и ги отдалечи от върха във Висшата лига


Новак шокира Арсенал и ги отдалечи от върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3230 0

Новакът Шефилд Юнайтед поднесе най-голямата изненада в мачовете от деветия кръг във Висшата лига. Тимът, воден от Крис Уайлдър, успя да победи именития си съперник Арсенал с минималното 1:0 на своя стадион "Брамал Лейн" и да зарадва местните почитатели с най-знаковата си победа от дълго време насам.

До ценния триумф се стигна благодарение на гол на Лис Мусе от ъглов удар след 30 минути игра, а "артилеристите" така и не успяха да отговорят на полученото попадение. Най-добрите ситуации пред Арсенал в мача се откриха пред Николас Пепе, Гранит Джака и Дани Себайос, но и тримата не успяха да помогнат на отбора си да вземе нещо от мача.

Неубедителните изяви на "топчиите" продължават, а бъдещето на мениджъра Унай Емери изглежда все по-неясно. Арсенал имаше възможността да се изкачи до трето място и да се доближи на точка от втория Манчестър Сити, но загубата от Шефилд ги остави на петото място с актив от 15 точки - на 10 от лидера Ливърпул, който допусна първото си равенство през сезона срещу Манчестър Юнайтед през уикенда.

Що се отнася до Шефилд, това беше трета победа от началото на кампанията в шампионата, което ги отдалечи от зоната на изпадащите и дори ги изкачи в първата половина на таблицата - до 9-о място, задминавайки отбори като Манчестър Юнайтед, Евертън и Улвърхемптън.

Първо полувреме

В първите минути играта между двата отбора бе равностойна, като не се стигна до опасни ситуации пред някоя от двете врати. В 21-вата минута Арсенал организира отлична контраатака. Колашинац проби по левия фланг и центрира отлично на границата на вратарското поле, където Николас Пепе необезпокояван пропусна да прати топката в мрежата от чиста позиция.

Девет минути по-късно Шефилд успя да изненада именития си съперник. При изпълнение на ъглов удар отбраната на Арсенал не успя да се позиционира по най-добрия начин, а от това се възползваха домакините. Топката бе свалена с глава в малкото наказателно поле, откъдето нападателят на Шефилд Лис Мусе успя да се разпише - 1:0.

В продължението на първата част Гранит Джака овладя на гърди и отправи мощен изстрел от далечно разстояние, а топката се насочи право към горния ъгъл на вратата на домакините. Вратарят на Шефилд Дийн Хендерсън обаче се намеси по блестящ начин, избивайки топката в ъглов удар.

Второ полувреме

В 59-ата минута влезлият като резерва Дани Себайос се озова на отлична позиция в наказателното поле за гол, но ударът му се оказа твърде слаб и право в тялото на вратаря Хендерсън, който улови топката. Минута по-късно Флек опита опасен удар от дистанция за домакините, който разтресе мрежата от външната й страна.

В 73-ата минута Арсенал получи правото да изпълни пряк свободен удар. С отговорността се нае Николас Пепе, чийто изстрел прелетя над стената и бе насочен в очертанията на вратата, но не бе проблем за стража Дийн Хендерсън да улови кълбото.

Преди срещата

След осем изиграни мача Арсенал показва добър футбол, но и колебания в представянето си, особено в отбрана. "Топчиите" имат 15 точки в актива си, а при победа днес могат да се изкачат до трето място в класирането - на само една точка зад втория Манчестър Сити.

Що се отнася до Шефилд, тимът има девет точки след осем изиграни мача. Александър Лаказет е под въпрос за мача поради травма в глезена, а Рийс Нелсън няма да е на разположение на Унай Емери. За Шефилд трима футболисти са под въпрос - Флек, Макголдрик и Макбърни.

СЪСТАВИ

Шефилд Юнайтед: Хендерсън, Балдок, Башам, Игън, О'Конъл, Стивънс, Лундстрам, Флек, Норууд, Макголдрик, Мусе

Арсенал: Лено, Чеймбърс, Сократис, Луиз, Колашинац, Гендузи, Джака, Уилок, Сака, Обамеянг, Пепе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички