Ван Дайк сподели кой му е помогнал, за да избере Ливърпул


Ван Дайк сподели кой му е помогнал, за да избере Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

8135 0

В края на 2017 година Ливърпул обяви дългочакания трансфер на Върджил ван Дайк от Саутхямптън. "Червените" платиха 75 милиона паунда на "светците", за да си подсигурят услугите на холандския бранител, който още в началото на 2018 година изуми с изявите си на "Анфийлд".

Сега Ван Дайк даде интервю пред "ESPN", в което говори за този трансфер, превърнал го за година и половина в най-скъпия защитник в света. №4 в състава на Юрген Клоп сподели, че капитанът на мърсисайдци Джордан Хендерсън е имал основна заслуга за това той да избере офертата на Ливърпул.

"Не съм от играчите, които обичат да сменят клубовете си в средата на сезона. Дори преди това никога не бях правил подобно нещо. Джордан Хендерсън обаче се оказа изключително важен фактор в избора ми и това Ливърпул да е на първо място в моя списък. Той ми нарисува случващото се в тима по такъв начин, че нямаше как да не избера Ливърпул. Сподели ми за отношението между играчи и треньор и решението бе изключително лесно", споделя Ван Дайк пред "ESPN".

По-рано това лято Ван Дайк бе запитан какво мисли за възможността да спечели наградата Златна топка. Футболистът пък направи доста любопитен коментар, който може да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички