ВИДЕО: Симулацията, която влезе в историята на Висшата лига


ВИДЕО: Симулацията, която влезе в историята на Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

2058 0

Нападателят на Евертън Омар Ниасе се превърна в първия футболист във Висшата лига, обвинен в симулация след преглед на видеозапис. От началото на този сезон Футболната асоциация въведе ново правило, което ѝ позволява да наказва играчи след мачовете, ако бъде преценено, че са симулирали.

Ниасе спечели дузпа за своя тим с двубоя с Кристал Палас след контакт със Скот Дан в наказателното поле. Реферът Антъни Тейлър прецени, че има нарушение, а Лейтън Бейнс реализира от бялата точка за 1:1, като крайният резултат бе 2:2. От специалната комисия, която трябва да следи за симулации, са преценили, че Ниасе умишлено е подлъгал съдията. Футболистът може да отговори на обвинението до края на деня, след като от ФА ще преценят какво наказание да му наложат.

Подобни инциденти се разглежда от комисия, която се състои от бивш футболист, бивш съдия и бивш мениджър. Те гледат видеото отделно, и само ако и тримата преценят, че става въпрос за симулация, на въпросния футболист се повдига обвинение за "успешно заблуждаване на рефера".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички