ВИДЕО: Рууни каза "сбогом" на Англия с класика над САЩ


ВИДЕО: Рууни каза "сбогом" на Англия с класика над САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

1688 0

Англия победи с класическото 3:0 САЩ в приятелски мач, игран на стадион "Уембли“. В игра за "Трите лъва“ в 58-та минута се появи нападателят Уейн Рууни, за когото това бе 120-и двубой с националната фланелка.

Срещата бе решена в рамките на две минути в средата на първата част. Първо полузащитникът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард откри резултата в 25', а две по-късно бранителят на Ливърпул Трент Алекзандър-Арнолд удвои преднината на възпитаниците на Гарет Саутгейт. В края на мача остана време и за дебютиралия с екипа на представителния тим нападател на Борнемут Калъм Уилсън да запише името си сред голмайсторите.

Освен Уилсън централният защитник на Брайтън Люис Дънк също изигра своя първи мач с фланелката на Англия. Бившият футболист на Евертън и Манчестър Юнайтед Рууни пък можеше да се разпише в края на срещата, но бе разколебан от чудесната намеса на Брад Гузън.

Двубоят на "Уембли“ бе освен юбилеен за Рууни и негов последен за Англия. Срещата ще събере средства за благотворителната фондация на играча.

В друг приятелска мач Германия също постигна класически успех над Русия с 3:0. Точни за победата на Бундестима бяха Лирой Сане, Никлас Зюле и Серж Гнабри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички