ВИДЕО: Как Пеп Гуардиола мотивира играчите си на почивката срещу Саутхемптън


ВИДЕО: Как Пеп Гуардиола мотивира играчите си на почивката срещу Саутхемптън
Снимка: Getty Images/Guliver

1445 0

Английският шампион Манчестър Сити беше изправен пред тежко изпитание през уикенда, когато губеше на почивката на своя "Етихад" от Саутхемптън в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. В крайна сметка "небесносините" постигнаха късен обрат, който им спечели срещата преди големия сблъсък срещу Ливърпул в идния кръг.

Мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола оказа безспорна роля в тактическо отношение, но също така испанецът се е опитал да мотивира своите футболисти и да вдигне духа на състава на почивката. От Манчестър Сити публикуваха видео, на което се вижда как Гуардиола в продължение на няколко минути се опитва да нахъса играчите си да се обединят като колектив и да обърнат развоя на мача.

"Бъдете заедно до самия край на мача. Мислете позитивно. Оставете на хората отпред да ни спечелят мача. Играта е до психика. Не се чувствайте съборени. Много пъти сте го правили (обрати от губеща позиция)", бяха част от думите на Гуардиола преди неговите футболисти да излязат на терена за второто полувреме.

Серхио Агуеро в 70-ата минута и Кайл Уокър в 86-ата минута спечелиха мача за Манчестър Сити, с което отборът остава на шест точки от лидера Ливърпул. Мърсисайдци постигнаха дори по-изстрадан обрат от този на "гражданите" (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички