В Манчестър Сити вече се подготвят за раздялата с Гуардиола


В Манчестър Сити вече се подготвят за раздялата с Гуардиола
Снимка: Getty Images/Gulliver

11253 0

Феновете на Манчестър Сити може и да не искат да чуят за раздяла с Хосеп Гуардиола след цялата работа, която свърши той при "гражданите", но от клуба вече се готвят за този момент. Договорът му с клуба е до 2021 година и към този момент няма изгледи той да бъде удължен.

Според Mirror холандският бивш защитник Джовани ван Бронкхорст е готвен да смени Гуардиола, когато този момент настъпи. Той е част от плана, който ще се задейства в момента, когато испанският спец си тръгне от клуба. В края на миналия сезон бившият бранител напусна Фейенорд и бе взел решение да си почине от футбола, но вместо това започна работа в английски клуб.

От Сити твърдят, че имат неформална уговорка и искат да помогнат в развитието на кариерата му. Според изданието обаче истината е друга, а именно, че го подготвят стъпка по стъпка за мястото на Гуардиола. Ван Бронкхорст работи като асистент на Роналд Куман. През март 2015 пое Фейенорд и спечели Ередивизия през 2017г. Под негово ръководство холандският тим спечели и две купи на страната.

Междувременно Гуардиола разкри дали от Сити ще взимат нови играчи през зимата - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички