Уволняват Конте до часове, вече има и фаворит за поста му


Уволняват Конте до часове, вече има и фаворит за поста му
Снимка: Getty Images/Gulliver

2425 0

Мениджърът на Челси Антонио Конте може да бъде уволнен до часове, а фаворит за нов наставник на лондончани е Луис Енрике, пишат британските медии. 

Отношенията на Конте с босовете на Челси никак не са добри от доста време и това се дължи на постоянните критики на италианеца по повод трансферната политика на клуба. Тежките загуби на отбора в последните две срещи (0:3 от Борнемут и 1:4 от Уотфорд) наляха допълнително масло в огъня и на Острова вече са убедени, че Конте много скоро ще загуби работата си.

47-годишният Луис Енрике, който през 2015 г. бе определен за най-добър треньор в света, в момента е без работа. Той е привлекателен за клуба и поради това, че се явява "копие" на Пеп Гуардиола - също е провел успешна състезателна кариера в Барселона, бил е капитан на "Камп Ноу", а след това се е изявил успешно и на кормилото на гранда, без да има солиден треньорски опит.

Както Гуардиола, така и Енрике е привърженик на атакуващия футбол и за три години начело на Барселона два пъти спечели Ла Лига, три пъти Купата на Испания и по веднъж Шампионската лига, Суперкупата на Испания, Суперкупата на Европа и световния клубен шампионат. Челси посреща Барселона в първа среща от 1/8 финалите на Шампионска лига на 20 февруари и е гост в реванша на 14 март. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички