Уникално! Недолюбваните от Моуриньо спасиха Манчестър Юнайтед от срам срещу Нюкасъл


Уникално! Недолюбваните от Моуриньо спасиха Манчестър Юнайтед от срам срещу Нюкасъл
Снимка: Getty Images/Guliver

6319 0

Отборът на Манчестър Юнайтед напомни за силните си години под ръководството на сър Алекс Фъргюсън, след като направи запомнящ се обрат на "Олд Трафорд". Играчите на Жозе Моуриньо спечелиха с 3:2 над Нюкасъл, след като осъществиха пълен обрат у дома.

Още преди да са изминали и 10' игра "свраките" вече водеха с 0:2 след две безобразни отигравания в защита за "червените дяволи". Моуриньо пък реагира мигновено и още в 20' пусна Хуан Мата в игра на мястото на Ерик Баи. През втората част на терена се появиха Маруан Фелайни и Алексис Санчес, които бяха в основата на пълния обрат.

20' преди края бе даден стартът на обрата. Хуан Мата с прецизно изпълнение намали, а двойно между Погба и Марсиал прати нападателя на стрелкова позиция, като той не разочарова и изравни. Точно в 90' Алексис Санчес изненада всички в наказателното поле и се разписа с глава, за да донесе трите точки на отбора си.

Срещата започна отлично за гостите от Нюкасъл и още в 8' те откриха резултата. Муту пусна страхотен пас зад гърба на защитата на Манчестър Юнайтед, а Кенеди се освободи добре от Смолинг, след което прати неспасяемо кълбото в мрежата на Де Хеа.

Още преди да са изтекли и 10' игра момчетата на Жозе Моуриньо направиха втора непростима грешка в отбрана. Шелви подаде в наказателното поле, където Муту не бе покрит и със завъртане последният се разписа - 0:2.

В 18' и Шелви опита да се разпише, след като отправи удар от далечно разстояние. Де Хеа обаче показа рефлекс и изби в корнер, след който отново му се наложи да опазва вратата си. В 19' Жозе Моуриньо направи изненадваща смяна, като на терена се появи Хуан Мата, заменяйки Ерик Баи.

В 34' Де Хеа отново се превърна в герой за своя тим, след като отново Муто се оказа на стрелкова позиция. Той стреля с глава от непосредствена близост, но рефлексът на Де Хеа "уби" мечтите на Нюкасъл за трети гол.

5' преди края на първата част Шелви изпълни свободен удар, при който топката удари ръката на Йънг и имаше основание да се посочи бялата точка. Вместо това обаче Антъни Тейлър отсъди аут. 

До края на първата част впечатление направи броят удари на "свраките" - 9, 6 от които - точни.

В началото на втората част Моуриньо направи още една смяна и Фелайни се появи на терена. В първи 15' от частта играта бе изцяло доминирана от домакините, които владееха топката в 81% от времето. Това също не даде резултат и 25' преди края на срещата Санчес се появи в игра на мястото на Рашфорд.

В 69' се стигна до изпълнение на пряк свободен удар, като Мата и Санчес застанаха зад топката, а испанецът с брилянтно изпълнение прати топката в мрежата на гостите и намали - 1:2.

Очаквано голът вдъхна увереност в тима на Юнайтед и в 74' първо Фелайни не успя да порази вратата на гостите, а при последвалия корнер и Смолинг не успя да преодолее Дубравка. Все пак изравнителният гол не закъсня. В 76' Марсиал направи двойно с Погба и от границата на наказателното поле се разписа в близкия ъгъл - 2:2.

В последната минута от редовното време дойде и пълният обрат на "Олд Трафорд". Ашли Йънг центрира в наказателното поле, където имаше играчи като Лукаку, Фелайни и Марсиал, но с глава се разписа Санчес, като по този начин той донесе трите точки на своя отбор.

Преди мача

Отборът на Манчестър Юнайтед посреща на своя "Олд Трафорд" Нюкасъл. Тимът на Жозе Моуриньо се намира в необичайна част от класирането - 11-о място. "Червените дяволи" имат на сметката си 10 точки след три победи, едно равенство и три поражения. Те са и в серия от два поредни мача без успех на Острова, а освен това не успяха да спечелят и срещу Валенсия у дома в Шампионска лига през седмицата.

Нюкасъл е далеч от борбения футбол, който показваше през миналия сезон. "Свраките" на Рафа Бенитес заемат последната позиция в класирането на Острова и са един от трите отбора, които все още нямат успех, като разполагат с едва два пункта на сметката си.

СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Байи, Смолинг, Йънг, Мактоминей, Погба, Матич, Рашфорд, Марсиал, Лукаку

Нюкасъл: Дубравка, Манкийо, Ласелс, Фернандес, Йедлин, Ричи, Шелви, Диаме, Кенеди, Перес, Муто

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички