Уилшър: Венгер не напусна, уволниха го, и всички бяхме в шок


Уилшър: Венгер не напусна, уволниха го, и всички бяхме в шок
Снимка: Guliver/GettyImages

3168 0

Полузащитникът на Уест Хям Джак Уилшър разкри, че Арсен Венгер не си е тръгнал от Арсенал по собствена инициатива, а на практика е бил уволнен. Френският специалист се раздели с лондонския клуб след 22 години работа в него. По-късно и самият Уилшър напусна отбора, тъй като не влизаше в плановете на новия мениджър Унай Емери.

В навечерието на старта на сезона Уилшър разказа, че играчите на Арсенал са били шокирани от новината за напускането на Венгер. Уилшър твърди, че французинът не е освободил поста си доброволно.

"Помня, когато ми оставаше година до края на контракта, говорих с Венгер. Той ми каза, че клубът няма да ми предложи ново споразумение и мога да напусна. Тогава обаче бях контузен и ми беше трудно, тъй като не бях във форма и не играех. Малко отбори можеше да ме вземат с травма. По тази причина реших да се боря и в хода на сезона се върнах в отбора. През януари ми предложиха нова сделка, която бях готов да приема, но след това уволниха Арсен. Беше странно, всички бяха шокирани. Капитанът ни Пер Мертезакер каза няколко думи, но всички бяхме в шок. Никой не очакваше това, то промени всичко и реших да дочакам новия треньор. Така и постъпих - говорих с Емери и той ми каза, че мога да остана, но няма да бъда в стартовия състав. Затова реших, че за мен е настъпил моментът най-накрая да си тръгна", заяви Уилшър, цитиран от "Football Focus".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички