Тотнъм стигна до първа победа за 2020 година при завръщането на Лорис


Тотнъм стигна до първа победа за 2020 година при завръщането на Лорис
Снимка: Getty Images/Gulliver

1029 0

Тотнъм победи у дома Норич с 2:1 в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига. Деле Али откри резултата в 38', а Пуки изравни от дузпа в 68'. Десет минути преди края Хюн Мин-Сон се разписа за 2:1. Това е първа победа за отбора на Жозе Моуриньо във Висшата лига от началото на 2020 година, както и първи попадения. В игра се завърна и Уго Лорис, който доскоро страдаше от контузия от октомври.

В 10' Серж Орие намери Ерик Ламела в наказателното поле, който стреля добре с позициониран удар в средата на вратата, но Тим Крул го отказа с фантастично спасяване. Като цяло "шпорите" владееха инициативата и бяха по-активните на терена. А през цялото първо полувреме завърналия се в игра Уго Лорис нямаше нито един удар, който да отрази. В 38' отборът на Жозе Моуриньо отбележи първия си гол във Висшата лига за 2020 година. Байръм загуби топката в средата на терена, от което се възползва Орие. Той намери Дели Али, който се възползва по перфектен начин от паса и се разписа за 1:0.

В началото на втората част се стигна до преразглеждане на ситуация с ВАР, след като Кантуел фаулира Ламела. Реферът обаче показа единствено жълт картон и не се стигна до изгонването на играча на Норич. В 53' пък Пуки пропиля трета добра възможност пред себе си да се разпише. През втората част гостите бяха доста по-опасни в атака. Така в 68' се стигна до нарушение срещу Кантуел в наказателното поле, което доведе 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Пуки, който бе безпогрешен - 1:1. 10 минути преди края лондончани отново излязоха напред в резултата. Деле Али стреля под ъгъл, а след рикошет топката попадна в Сон, който от близо се разписа за 2:1, оформяйки крайния резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички