Тотнъм си мислеше, че е превзел "Гудисън Парк", но Евертън възкръсна в 97'


Тотнъм си мислеше, че е превзел "Гудисън Парк", но Евертън възкръсна в 97'
Снимка: Getty Images/Guliver

2143 0

Отборът на Тотнъм беше на път да запише много ценна победа във Висшата лига, но късно в добавеното време Евертън шокира лондончани. "Шпорите" и "карамелите" завършиха 1:1 в мач от 11-ия кръг на шампионата, а в герой за домакините се превърна Дженк Тосун, който изравни в 97-ата минута на двубоя.

Срещата протече при по-затворена игра, която не позволи на двата отбора да създадат много голови положения. Едва през втората част гостите от Лондон успяха да нанесат своя удар. В 63-ата минута Деле Али се разписа, което изглеждаше, че е достатъчно на "белите" за спечелването на трите точки.

10 минути преди края на двубоя Хюн Мин Сон получи директен червен картон за ужасяващо нарушение срещу Андре Гомеш, с което остави своя отбор в мъчителна заключителна част, в която трябваше да бъде бранен резултатът. Натискът на "карамелите" в крайна сметка даде резултат, като Дженк Тосун извоюва успеха за мърсисайдци късно в добавеното време на мача.

По този начин Тотнъм остава в долната половина на таблицата с актив от 13 точки и записа четвърти пореден мач във Висшата лига без победа. "Сините" също не могат да се похвалят с добро класиране - 17-о място, но спечелената точка е позитив за отбора, който вече разполага с 11 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички