Тотнъм разпиля Челси и прекъсна впечатляващата серия на "сините"


Тотнъм разпиля Челси и прекъсна впечатляващата серия на "сините"
Снимка: Getty Images/Gulliver

4050 0

Тотнъм разпиля Челси с 3:1 в 13-ия кръг на Висшата лига. Лондонското дерби мина изцяло под диктовката на "шпорите", които нанесоха първа загуба на отбора на Маурцио Сари. Челси бе в серия от 18 поредни победи във всички турнири. Деле Али в 8' и Хари Кейнв 16' дадоха ранен аванс на домакините, а след почивката Хюн-Мин Сон сложи точка на спора. Оливие Жиру в 85' вкара почетния гол за гостите.

Домакините започнаха по-активно срещата и това доведе до резултат. Първо още в 4' Хари Кейн се възползва от подаване в наказателното поле и засече топката с глава, но Кепа изби топката. В 8' обаче нямаше кой да спаси "сините". Деле Али се откъсна от своя пазач, за да засече топката от свободния удар, изпълнен от Кристиан Ериксен, и я заби мощно с глава от точката на дузпата в левия ъгъл - 1:0. Устремът на "шпорите" продължи, като Сон имаше още две бързи възможности за гол, но едната бе отразена от стража на Челси, а при другата топката прелетя над напречната греда. 

В 16' домакините стигнаха и до второ попадение. Кейн се измъкна и стреля от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл, без да остави шанс на Кепа.

Постепенно отборът на Маурицио Сари опита да влезе в ритъм, но атаките не се получаваха. Вилиан успя да премине покрай защитата в наказателното поле и изстреля топката към вратата, но я прати твърде встрани от дясната греда. След това Мората получи добро подаване точно пред вратата, но първо имаше засада, а и той не нанесе достатъчно добър удар.

В 30' отново вратарят на Челси блесна с изява. Тоби Алдервейрелд стигна до центриране в наказателното поле и плъзна топката към долния десен ъгъл, но вратарят отрази удара му. В 38' Азар получи топката на центъра, напредна, но след като видя, че няма с кой да комбинира реши да стреля от дъгата на наказателното поле. Ударът не бе лош, но Лорис внимаваше и спаси. В добавеното време за пореден път Кепа се намеси решаващо, след като спаси опасен удар на Мин Сон, насочен към левия ъгъл.

Челси опита да натисне в началото на второто полувреме, но без успех. Ковачич и Вилиан имаха добри възможности, но стреляха над вратата. В 54' Сон сложи точка на интригата, след като получи от Али при една контраатака на домакините, преодоля Жоржиньо и още няколко играчи, за да отбележи за 3:0.

След попадението Хари Кейн и Деле Али пропиляха по още една възможност, за да направят победата още по-убедителна. В 83' Кепа отново спаси белстящ удар на Кейн. Две минути след това влезлият като резерва Оливие Жиру успя да завърши подаване и да върне едно попадение. Това обаче никак не бе достатъчно, за да може отборът на Сари да стигне до нещо повече. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Аризабалага, Аспиликуета, Луис, Рюдигер, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Азар, Вилиан, Мората

Тотнъм: Лорис, Аурие, Алдервейрълд, Фойт, Дейвис, Дайър, Сисоко, Ериксен, Деле Али, Сон Кейн

И двата отбора показват солидна форма от началото на сезона, като разликата в класирането е само 1 точка. Челси е трети в подреждането с 28 пункта, а "шпорите" са с точка по-малко от своя противник, но при победа днес това може да се промени.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино няма да може да разчита за днешния мач на Роуз, Трипиър, Дембеле и Санчес, които са контузени, докато наставникът на "сините" Маурицио Сари почти няма кадрови проблеми. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички