Тотнъм не успя да удържи победата срещу Саутхемптън, двата тима ще преиграват


Тотнъм не успя да удържи победата срещу Саутхемптън, двата тима ще преиграват
Снимка: Gulliver/GettyImages

1562 0

Отборът на Тотнъм не успя да постигне победа в гостуването си на Саутхемптън от 4-тия кръг на ФА Къп. „Шпорите“ водеха с 1:0 на „Сейнт Мерис“ минути преди края, но допуснаха изравняване в заключителните минути на срещата. Първият гол в срещата отбеляза Хюн-Мин Сон в средата на втората част. В края на мача обаче влезлият като резерва Софиан Буфал изравни резултата.

Домакините започнаха по-силно срещата. „Светците“ бяха близо до попадния, но пропуски пред вратата на Тотнъм направиха Дани Ингс и Нейтън Редмънд. В средата на първото полувреме „шпорите“ успяха да стигнат до гол. Джовани Ло Селсо вкара кълбото в мрежата на Ангъс Гън, но при преразглеждане на ситуацията с ВАР голът бе отменен заради засада на Хюн-Мин Сон. Малко след това Лукас Моура бе много близо до гола, но не успя да нацели вратата на Саутхемптън. Няколко минути по-късно удар на Дани Ингс бе изчистен от голлинията.

В 58-мата минута Тотнъм бе отборът, който откри резултата. След скоростна атака на гостите Ерик Ламела подаде топката на Сон, който с чусесен удар вкара първия гол в срещата – 0:1! При повторенията имаше съмнения за засада на корееца и нарушение на Деле Али, но в крайна сметка попадението бе зачетено. В заключителните минути на срещата домакините натиснаха в търсене на изравняване на резултата. В 86-тата минута Саутхемптън в крайна сметка стигна до изравнителен гол. Влезлият като резерва Софиан Буфал получи чудесна топка от Дани Игнс и със страхотен шут от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Юго Лорис 1:1!

Равенството означава, че двата тима ще трябва да преиграват двубоя в следващите седмици, когато ще се изправят един срещу друг на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. Лошата новина за Жозе Моуриньо е, че това бе поредна среща на неговия тим, в която „шпорите“ не успяха да запазят вратата си суха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички