Тотнъм направи Арсенал за смях пред собствените му фенове


Тотнъм направи Арсенал за смях пред собствените му фенове
Снимка: Guliver/GettyImages

1618 0

По-малко от месец след страхотния обрат на Арсенал в лютото северно дерби срещу Тотнъм, "шпорите" взеха своеобразен реванш срещу по-именития си градски съперник. Възпитаниците на Маурисио Почетино удариха с 2:0 "топчиите", и то като гост в четвъртфинален двубой от Купата на Лигата.

След първоначален сериозен натиск на домакините, Тотнъм успя да открие резултата в 20'. Деле Али изведе по перфектен начин Хюн Мин Сон зад гърба на защитниците, а кореецът хладнокръвно овладя и се разписа за 0:1.

По подобен начин падна и вторият гол на "шпорите", но този път Деле Али беше адресатът на подаването на резервата Хари Кейн. Нападателят прехвърли Лоран Косчелни с паса си, а Деле Али спокойно реализира с втория точен удар на Тотнъм в мача - 0:2.

Арсенал все пак имаше шанс да се върне в мача, но Александре Лаказет удари греда малко след втория гол. До края Тотнъм изпусна и по-сериозен успех, след като Петър Чех спаси страхотен удар на Ериксен - 0:2 краен резултат.

Това беше първа победа на "шпорите" като гост на Арсенал от 2010 година насам, а с това отборът се класира на полуфинал за Купата на Лигата. Това направи и Челси, който спечели с 1:0 срещу Борнемут с гол на Еден Азар в края.

Другита два полуфиналиста са Манчестър Сити и Бъртън, които си осигуриха място в топ 4 във вторник вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички