Тази суперзвезда струва повече от Роналдо, Меси и Погба...


Тази суперзвезда струва повече от Роналдо, Меси и Погба...
Снимка: Guliver/Getty Images

6176 0

Реал Мадрид плати 92 милиона евро за Кристиано Роналдо и 100 милиона за Гарет Бейл, а Манчестър Юнайтед пръсна 105 милиона за Пол Погба. Има една спортна суперзвезда обаче, която струва почти двойно повече от тези трима футболни великани.

Не става въпрос за Лионел Меси или някой друг знаменит играч, не става дума дори за човек - "пенсионираният" феномен в конските надбягвания Франкел се оценява в момента на 167 милиона евро.

От 2012 година досега легендарният ат е използван за жребец за разплод или "супержребец", както го наричат в тези среди. След като приключи бляскавата си кариера в гонките Франкел вече е най-желаният партньор за собствениците на кобили, а всеки "интимен момент" с него струва 125 хиляди паунда (около 140 хиляди евро).

Понякога Франкел "се среща" с по три кобили на ден, а потомството му се продава за над 1.5 милиона евро по време на трансферните прозорци в коннските надбягвания. 14 от "децата" на Франкел към днешна дата имат общо 23 победи в големи състезания.

Да, надбягванията с коне не са популярни в България, но суперзвезда като Франкел струва по-скъпо дори от Меси, Роналдо, Бейл и Погба...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички