Сър Алекс призна, че случката с Бербатов от финала в ШЛ е сред най-големите му грешки

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, обяви две нещата, за които е съжалявал най-много по време на престоя си на "Олд Трафорд". След 27 години начело на "червените дяволи", то има някои неща, които би направил по коренно различен начин.

Едно от тях е свързано с българския нападател Димитър Бербатов. Фюргюсън споделя, че решението да остави българина извън групата за мача Манчестър Юнайтед - Барселона, определил шампиона на Европа през 2011 година. Същото се отнася и за Джи Сун Парк, който пък не попадна сред избраниците през 2008 година за финала срещу Челси в Шампионска лига.

Бербатов е оптимист за националния отбор: Не съм съгласен, че материалът не е добър

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов говори за националния отбор, като заяви, че е оптимист за бъдещето на тима. "Всички обич...

"Да спечелиш европейка купа е нещо фантастично. Разполагах с наистина невероятен състав от играчи, дори и резервите. Със страхотно присъствие и добър, страхотен състав. Моят проблем е за финала през 2008г., дори съжалявам за това решение, когато оставих Парк извън групата. Той имаше невероятна роля и това е големият проблем на тези финали.

През 2011г. на "Уембли" сторих същото и с Димитър Бербатов, а той го прие много зле. Не го заслужаваше. Нито един играч не заслужава да бъде оставен извън финала. Затова и на всички европейки семинари за треньорите опитваме да въведем да има 11 резерви", заяви легендарният мениджър пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

Наскоро пък Димитър Бербатов разкри, че ако сега му се случи подобно нещо, то не би си замълчал. Ето как би реагирал нападателят.

Още по темата

Please select answer!