Сър Алекс Фъргюсън разкритикува Юрген Клоп


Сър Алекс Фъргюсън разкритикува Юрген Клоп
Снимка: Getty Images / Guliver

2432 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази мнение, че Юрген Клоп е объркал тактиката на Ливърпул във финала на Лига Европа през пролетта заради непрестанната преса.

Тогава мърсисайдци тотално надиграха андалусийци през първото полувреме, в което водеха в резултата. Няколко съдийски тесли и умората обаче попречиха на английският клуб, който загуби срещата с 1:3.

"Севиля не се радваше на решителността на Ливърпул през първото полувреме, както и на единоборствата. Но испанците започнаха втората част с положително отношение и бързият гол промени целия мач".

През второто полувреме Ливърпул нямаше енергия и не можеше да пипне топката. Пространствата в средата на терена ставаха все по-големи. Досега не съм имал отбор, който може да пресира по време на целия сезон."

Юрген Клоп: Свършихме добра работа срещу Лестър, но искам постоянство

Винаги съм смятал, че да играеш на стадион "Анфийлд" е много трудно, защото публиката създава невероятна атмосфера и вкарва под напрежение противника и съдиите."

Видяхме това в мача им срещу Борусия Дортмунд, когато Ливърпул се класира, макар да изоставаше с 1:3. При втория им гол феновете ги вдигнаха. Това действа вдъхновяващо. Ливърпул е такъв клуб, който се вдъхновява от феновете си."

Все пак шотландецът призна, че Клоп и Ливърпул си пасват отлично:

"Юрген Клоп получава подкрепата на феновете, защото показва ентусиазъм и енергия, скачайки край страничната линия. Смятам, че той и Ливърпул са добра комбинация", добави Фърги пред "ESPN".

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички