Стърлинг с революционно предложение за борба с расизма

Футболистът на Манчестър Сити Рахим Стърлинг даде своето предложение за борба с расизма в съвременния футбол. Според него паричната глоба не е достатъчно, тъй като много от клубовете разполагат с големи парични средства и тези глоби няма как да им повлияят. Припомняме, че на 19 април английските първенства взеха участие в бойкота на социалните мрежи в знак на протест срещу расистките обиди.

"Излизането от полето не е добро решение. Футболистите не трябва да страдат заради това. Наказанията трябва да бъдат по-тежки от паричните глоби, които не засягат богатите клубове и сдружения. Ето защо предлагам да се въведе правило, според което в случай на расизъм от страна на феновете да бъдат отнемани девет точки", заяво Стърлинг.

Манчестър Сити се готви да счупи трансферния си рекорд през лятото

Манчестър Сити има готовност да подобри трансферния си рекорд с покупката на халфа на Атлетико (Мадрид) Родри през лятото, съобщи "The Telegraph"...

"Звучи сурово, но кой фен ще поеме риска и ще извика расистки лозунги, ако след това неговият отбор ще загуби позициите си в класирането. Също така клубовете трябва да бъдат наказани с три мача без зрители. Така те ще започнат да губят пари заради расизма", заяви още Рахим Стърлинг пред " One Football".

А по-рано се появи информация, че звездата на Ман Сити ще поеме разходите по погребението на тийнейджър - ето и повече подробности за благородното дело.

Нападателят на Манчестър Сити Рахим Стърлинг предложи възможност за борба с расизма в съвременния футбол.

През март футболистите на Англия бяха обидени на расова основа в квалификационния мач за Европейското първенство 2020 срещу Черна гора (5:1). На 19 април английските първенства взеха участие в бойкота на социалните мрежи в знак на протест срещу расистките обиди.

"Излизането от полето не е добро решение. Футболистите не трябва да страдат заради това. Наказанията трябва да бъдат по-тежки от паричните глоби, които не засягат богатите клубове и сдружения. Ето защо предлагам да се въведе правило, според което в случай на расизъм от страна на феновете да бъдат отнемани девет точки.

Звучи сурово, но кой фен ще поеме риска и ще извика расистки лозунги, ако след това неговият отбор ще загуби позициите си в класирането. Също така клубовете трябва да бъдат наказани с три мача без зрители. Така те ще започнат да губят пари заради расизма", заяви Рахим Стърлинг пред " One Football".

Прочети още на: https://www.gol.bg/mancity/2019-04-23/hitretsat-starling-da-otnemat-9-tochki-na-klubovete-v-sluchay-na-rasizam

Още по темата

Please select answer!