Стърлинг с революционно предложение за борба с расизма


Стърлинг с революционно предложение за борба с расизма

943 0

Футболистът на Манчестър Сити Рахим Стърлинг даде своето предложение за борба с расизма в съвременния футбол. Според него паричната глоба не е достатъчно, тъй като много от клубовете разполагат с големи парични средства и тези глоби няма как да им повлияят. Припомняме, че на 19 април английските първенства взеха участие в бойкота на социалните мрежи в знак на протест срещу расистките обиди.

"Излизането от полето не е добро решение. Футболистите не трябва да страдат заради това. Наказанията трябва да бъдат по-тежки от паричните глоби, които не засягат богатите клубове и сдружения. Ето защо предлагам да се въведе правило, според което в случай на расизъм от страна на феновете да бъдат отнемани девет точки", заяво Стърлинг.

"Звучи сурово, но кой фен ще поеме риска и ще извика расистки лозунги, ако след това неговият отбор ще загуби позициите си в класирането. Също така клубовете трябва да бъдат наказани с три мача без зрители. Така те ще започнат да губят пари заради расизма", заяви още Рахим Стърлинг пред " One Football".

А по-рано се появи информация, че звездата на Ман Сити ще поеме разходите по погребението на тийнейджър - ето и повече подробности за благородното дело.

Нападателят на Манчестър Сити Рахим Стърлинг предложи възможност за борба с расизма в съвременния футбол.

През март футболистите на Англия бяха обидени на расова основа в квалификационния мач за Европейското първенство 2020 срещу Черна гора (5:1). На 19 април английските първенства взеха участие в бойкота на социалните мрежи в знак на протест срещу расистките обиди.

"Излизането от полето не е добро решение. Футболистите не трябва да страдат заради това. Наказанията трябва да бъдат по-тежки от паричните глоби, които не засягат богатите клубове и сдружения. Ето защо предлагам да се въведе правило, според което в случай на расизъм от страна на феновете да бъдат отнемани девет точки.

Звучи сурово, но кой фен ще поеме риска и ще извика расистки лозунги, ако след това неговият отбор ще загуби позициите си в класирането. Също така клубовете трябва да бъдат наказани с три мача без зрители. Така те ще започнат да губят пари заради расизма", заяви Рахим Стърлинг пред " One Football".

Прочети още на: https://www.gol.bg/mancity/2019-04-23/hitretsat-starling-da-otnemat-9-tochki-na-klubovete-v-sluchay-na-rasizam

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама