След обрат и късни попадения Ливърпул се спаси срещу Саутхемптън, вече е на две точки пред Сити


След обрат и късни попадения Ливърпул се спаси срещу Саутхемптън, вече е на две точки пред Сити
Снимка: Getty Images/Gulliver

4520 0

Ливърпул се поизмъчи, но победи с 1:3 като гост Саутхемптън в двубой от 33-ия кръг във Висшата лига. "Светците" откриха резултата след 9 минути игра, а в 36' Кейта изравни. През втората част мърсисайдци стигнаха до обрата с попадения на Мохамед Салах и Джордан Хендерсън. Египтянинът сложи край на головата си суша в английското първенство, продължила 572 минути с попадение номер 50 в английския елит. По този начин Ливърпул е на две точки пред Манчестър Сити, но "гражданите" са с мач по-малко.

Първата интересна ситуация бе на сметката на домакините Бертранд преодоля Трент Александър-Арнолд и центрира към Шейн Лонг, но Върджил ван Дайк изби топката в корнер. В 9' обаче домакините успяха да открият резултата и никой не им попречи. Отново Бертранд центрира към Прауз, който продължи към Лонг. Той бе оставен напълно сам и не сгреши, останал сам срещу Алисон.

В 16' Садио Мане опита да се възползва от прехвърлящо центриране, скачайки високо и насочвайки с глава към средата на целта, но Гън отрази удара му. Макар и в следващите минути мърсисайдци да владееха повече топката, то опасните положения липсваха. В 20' Ван Дайки изчисти опасно центриране в наказателното поле на неговия отбор. В 36' Ливърпул все пак стигна до изравнителното попадение. Трент Александър-Арнолд центрира остро към Наби Кейта, който засече топката с глава и прати топката във вратата на Ангъс Гън. Три по-късно пък Садио Мане можеше да осъществи пълен обрат, но завършващият му удар не бе достатъчно добър.

Мърсисайдци започнаха по-концентрирано втората част, но в първите минути след подновяването на играта липсваха опасности. В 58' Наби Кейта получи топката в наказателното поле и тръгна към врата, след което падна след шпагат от Ян Беднарек, но реферът остави играта продължи. В 62' Садио Мане проби отляво и нахлу в наказателното поле, след което върна за Роберто Фирмино. Той обаче не успя да нанесе добър удар.

4 минути след това Ливърпул изпусна още една страхотна възможност. Роберто Фирмино овладя пас от Кейта и прехвърли Вестергаард, но опитът му бе блокиран, а топката отиде в корнер. В 80' голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах наказа грешка на домакините след корнер.  Тръгна на пробив и стигна до наказателното поле, като реши да завършва сам и с удар с левия крак прати топката във вратата на Гън. В 86' Хендерсън сложи край на интригата. Роберто Фирмино демонстрира страхотен поглед и подаде към Джордан Хендерсън , който от наказателното поле се разписа за 1:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Саутхамптън: Гън - Валери, Вестергор, Йошида, Беднарек, Бертранд - Уорд-Прауз, Хойберг, Ромеу - Лонг, Редмънд

Ливърпул: Алисон - Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън - Вайналдум, Фабиньо, Кейта - Салах, Фирмино, Мане

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лидерът на Ливърпул Върджил Ван Дайк имаше проблеми в глезена, но ще бъде възстановен на време, за да се изправи срещу бившия си отбор. Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн тренират наравно със съотборниците си, но едва ли ще бъде рискувано с пускането им в игра.

За Саутхемптън се завръщат Шейн Лонг и Яник Вестергаард, който пропуснаха победата над Брайтън заради разтежения. Дани Ингс няма право да играе срещу Ливърпул, докато Марио Лемина и Майкъл Обафеми са контузени.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички