"Скараните" в Ливърпул с помощта на Фирмино изковаха 14-а поредна победа в Англия


"Скараните" в Ливърпул с помощта на Фирмино изковаха 14-а поредна победа в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

4941 0

Европейският шампион Ливърпул постигна 14-ата си поредна победа във Висшата лига. Мърсисайдци продължават да демонстрират завидна форма, като този път "жертвата" бе отборът на Нюкасъл. "Червените" постигнаха петата си победа от началото на сезона, побеждавайки "свраките" с 3:1 на "Анфийлд" в мач, който имаше с какво да привлече вниманието на зрителите.

Основна роля за победата имаха двамата "скарани" в атаката на Ливърпул - Садио Мане и Мохамед Салах, които отбелязаха и трите попадения в срещата. Нападателите на мърсисайдци, които вече се намират в отлични отношения, показаха с действия, че няма място за кавги и играта на отбора в предни позиции с нищо не се е променила. Силен мач изигра и Роберто Фирмино, който се появи като резерва през първата част, заменяйки контузилия се Дивок Ориги.

Двубоят не започна по най-добрия начин за домакините, които допуснаха да изостанат в резултата след едва седем минути игра. Джетро Вилемс получи топката на границата на наказателното поле и с безпощаден удар, който се оказа и първи за "свраките" в мача, успя да открие резултата.

Мърсисайдци постепенно се мобилизираха и взеха мача изцяло под свой контрол. След 15 минути игра владението на топката бе 80 на 20 процента в полза на домакините, което бе показателно за случващото се на терена. В 28-ата минута намиращият се в отлична форма Садио Мане успя да изравни резултата със също толкова безпощаден изстрел, колкото този на Вилемс.

В 37-ата минута Дивок Ориги продължи да изпитва физически проблеми и бе принудително заменен от оставения на пейката за този мач Роберто Фирмино. На бразилеца не му отне много време, преди да осигури чиста ситуация за гол, реализирана отново от Садио Мане, за когото това бе 20-и гол в последните му 21 мача с червената фланелка.

През втората част Ливърпул продължи да държи контрол над срещата, като не позволиха на своя съперник да застраши сериозно вратата на Адриан. "Червените" направиха няколко сериозни пропуска пред вратата на "джордитата", които можеха да осигурят по-сериозна преднина в резултата.

В 72-рата минута Мохамед Салах също успя да се разпише в срещата, оформяйки крайното 3:1. Това обаче се случи отново след великолепната игра на Роберто Фирмино, който му асистира по изключително красив начин.

Така Ливърпул записа пета поредна победа в шампионата от началото на сезона, оглавявайки еднолично класирането с актив от 15 точки. За Нюкасъл пък това бе трето поражение от пет изиграни мача, което за момента им отрежда 16-о място във Висшата лига.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички