Сити със страхотен обрат срещу Арсенал в дербито (ВИДЕО)


Сити със страхотен обрат срещу Арсенал в дербито (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1994 0

Манчестър Сити осъществи бляскав обрат срещу Арсенал, след като губеше на полувремето, но успя с брилянтно преобразяване след почивката да стигне до трите точки.

Тио Уолкът още в 5-ата минута даде аванс на 'артилеристите', благодарение на великолепна контраатака, а до края на частта изглеждаше сякаш Арсенал няма как лесно да изпусне контрола върху събитията.

След паузата обаче Сити доминираше напълно и изравни още в 47-ата минута чрез Лерой Сане, който получи брилянтен пас от Давид Силва и завърши по най-добрия начин акцията на домакините.

"Гражданите" стигнаха и до втори гол, благодарение на страхотна самостоятелна атака на Рахийм Стърлинг, който изработи собственоръчно решителното попадение за 2:1.

Сити се изстреля на второ място с 36 точки - 2 повече от Арсенал, но Ливърпул също има 34, а е с мач по-малко.

Още в петата минута на срещата Арсенал показа експлозивен футбол и с великолепна контраатака и Алексис Санчес с фамозен пас изведе Тио Уолкът на стрелкова позиция. Английският нападател не сбърка и за пореден път през сезона взе отлично решение в подобна ситуация - 0:1!


Theo Walcott Goal HD - Manchester City 0-1... by Goal-Free-Kick

Само сто и двадесет секунди по-късно Рахийм Сърлинг от изумителна позиция фронтално срещу вратата по някакъв начин успя да не оплете кълбото в мрежата и да изравни скорострелно.

Силното начало допринесе за вълнуващо първо полувреме, но като цяло не се редуваха интересни положения пред двете врати. Петър Чех нямаше много основания да се намесва решително, защото атаките на Сити рядко довеждаха до напрежение в противниковото наказателно поле.

Арсенал пък организираше постоянно контраатаки, но също не предложи достатъчен брой удари, за да може да увеличи аванса си.

Сити обаче започна по най-добрия начин второто полувреме и с отлична комбинация се стигна до изскачане на Давид Силва зад защитата. Испанецът даде топката на Лерой Фер, който с прецизен изстрел направи 1:1.


Leroy Sane's Goal Manchester City Vs Arsenal 1... by eurofootballhd1

След изравнителното попадение Сити продължи да доминира тотално и само Петър Чех спираше "гражданите" от заслужен втори гол.

Дори чешкият магьосник на вратата обаче не можа да попречи на Стърлинг да отбележи един от най-красивите голове през сезона. Той пое кълбото на дясното крило, но нахлу и успя да провре топката между двама бранител в близкия ъгъл - неспасяемо за Чех и 2:1.


All Goals & Highlights HD - Manchester City 2-1... by ZidaneHD

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички