Шведски лекар предупреди Златан: Може да се получи по-тежка контузия, този път ще е фатална


Шведски лекар предупреди Златан: Може да се получи по-тежка контузия, този път ще е фатална
Снимка: Gulliver/GettyImages

1634 0

Шведски хирург, специалист по коленни операции, предупреди звездата на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович да внимава с напрежението, на което подлага коляното си. 

36-годишният нападател се завърна в игра за Манчестър Юнайтед в мача с Нюкасъл. Той не бе играл от април месец, когато получи тежка контузия в коляното и се подложи на операция. 

След направената операция таранът бе обявен за "нечовек" поради скоростта, с която севъзстанови. Очакваше се той да бъде готов за игра в началото на февруари. Бързото му връщане на терена обаче може да се окаже фатално и да сложи край на кариерата му.

"За да се завърнеш на терена след такава контузия, са необходими между шест и девет месеца. Много по-добре е да изчакаш девет месеца, за да си сигурен във възстановяването. Професионален спортист се възстановява около седем месеца, за да започне да тренира и осем, за да излезе отново на терена. Голям е рискът отново да се получи същата контузия, което в неговия случай ще означава край на кариерата му", сподели специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички