Шампионското вдъхновение на Лестър произлиза от ... Фарьорските острови


Шампионското вдъхновение на Лестър произлиза от ... Фарьорските острови
Снимка: Getty Images/Guliver

1765 0

Лестър Сити и Клаудио Раниери са на 3 точки разстояние от това да поднесат една от най-големите сензации в историята не само на футбола, но и на целия спорт - да станат шампиони на английската Висша лига.

Италианският специалист досега никога не е бил шампион на което и да е елитно първенство, но сега има шанс да постигне точно това. Той обаче можеше и да не води "лисиците" през този сезон, ако не беше отборът на Фарьорските острови.

Бонусът, който Раниери ще вземе за титла, е чудовищен

Преди да поеме Лестър Раниери беше селекционер на Гърция и в една от най-тежките вечери в кариерата си италианският спец трябваше да преживее срама воден от него тим да загуби от Фарьорските о-ви. Това обаче е подействало вдъхновяващо на опитния специалист, който си има и прякор в Англия - Мислителя. Поне така смята селекционерът на Фарьорите и датска легенда Ларс Олсен.

"Това беше невероятен резултат за нас. А можехме да отбележим 4 или 5 гола, защото имахме много чисти положения", спомня си Олсен за победата на неговия тим с 1:0 в Атина, довела до уволнението на Раниери и после назначението му в Лестър.

5000/1 - историята на най-голямата сензация във футбола

"Гърция не беше слаба - владееше топката в 75% от времето. А сега гледам всяка седмица как Лестър печели всяка една среща с по 25% владение на топката. Така че Фарьорските острови определено са вдъхновили Раниери.

Това показва, че не само с начина на Барселона могат да се печелят мачове. Показва, че топката спокойно може да стои в съперника, стига да можеш да контраатакуваш добре. Така играхме в Гърция и така играе в момента Лестър.

Лестър нанесе най-тежкия удар в историята на букмейкърите

Не познавам Раниери, но съм изключително впечатлен от това, което прави. Показва, че във футбола всичко е възможно. Лично аз съм бил част от някои изключителни изненади - например, когато през 1992 година с Дания станах шампион на Европа, а дори не се бяхме класирали за турнира. РАзбира се, победата над Гърция беше също огромна сензация.

Във футбола досега обаче никога не е имало толкова голяма изненада. Това е най-впечатляващото нещо, което се е случвало във футбола. Всички знаем, че в тези първенства има 3-4 отбора, които могат да спечелят шампионската титла и един от тях винаги печели. Е, явно почти винаги", заяви Олсен с усмивка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички