Саутгейт призова Моуриньо да дава повече игрови минути на Рашфорд


Саутгейт призова Моуриньо да дава повече игрови минути на Рашфорд
Снимка: Getty Images/Guliver

1329 0

Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт вярва, че Маркъс Рашфорд трябва да получава повече игрови минути като титуляр за Манчестър Юнайтед. Младият футболист отбеляза двата гола за Англия в паузата за националните отбори, като първо се разписа при загубата с 1:2 на "Уембли" от Испания, а впоследствие донесе минималния успех над Швейцария с 1:0 в приятелска среща отново у дома.

Въпреки отличните си изяви с националната фланелка, Рашфорд не получава достатъчно доверие от мениджъра на Юнайтед Жозе Моуриньо и рядко попада сред титулярите на ,"червените дяволи". Саутгейт напомни, че Хари Кейн и Кристиано Роналдо са били в същото положение на Рашфорд на 20-годишна възраст, показвайки огромния си потенциал, но получавайки малко игрови минути за клубовете си.

"Трябва да си спомним за Хари и това, че той рядко получаваше шанс да се изяви в Тотнъм, когато беше на 20 години. Дори Роналдо не можеше да се похвали с нивото на игра, което показва сега. Затова трябва да дадем повече шанс и време на Рашфорд да се развие като футболист. Той е изиграл много мачове, може би с не толкова последователни стартове като титуляр, но ние сме изключително доволни от неговото представяне за националния отбор.

ЧЕТИРИМА ИГРАЧИ НА ЮНАЙТЕД СА ЗАГУБИЛИ ДОВЕРИЕ В МОУРИНЬО

Жозе е голям почитател на Маркъс, това че му се доверява по-рядко, не означава че не го цени като футболист. В този клуб борбата за титулярно място е жестока и някои ще бъдат оставяни на резервната скамейка, въпреки че са много перспективни, неизбежно е това да се случи", заяви Саутгейт. 20-годишният нападател ще пропусне следващите три мача на отбора във Висшата лига, след като получи директен червен картон при победата като гост с 2:0 над Бърнли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички