Резервите на Ливърпул отстраниха титулярите на Евертън от ФА Къп


Резервите на Ливърпул отстраниха титулярите на Евертън от ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

7071 0

Отборът на Ливърпул продължава напред в ФА Къп, след като спечели най-големия сблъсък от третия кръг на турнира. "Червените" надиграха градския си съперник Евертън с 1:0 на "Анфийлд" след гол-шедьовър на младока Къртис Джоунс.

Отборът на Ливърпул продължава напред в ФА Къп, след като спечели най-големия сблъсък от третия кръг на турнира. "Червените" надиграха градския си съперник Евертън с 1:0 на "Анфийлд" след гол-шедьовър на младока Къртис Джоунс.
Наставникът на Евертън Карло Анчелоти заложи на най-доброто, с което разполага, докато неговият колега Юрген Клоп включи в игра изцяло резервен състав, давайки почивка на титулярите си. Дебют за мърсисайдци направи новото попълнение Такуми Минамино. Джеймс Милнър пък получи контузия и бе заменен след само девет минути игра.
В първите минути на срещата "карамелите" бяха по-активните на терена, но постепенно Ливърпул изравни играта и на свой ред започна да създава положения. През втората част младежите на Юрген Клоп показаха по-уверена игра и заслужено се поздравиха с успеха след брилянтен изстрел на Къртис Джоунс от границата на наказателното поле, който намери горния ляв ъгъл на вратата на Пикфорд.Отборът на Ливърпул продължава напред в ФА Къп, след като спечели най-големия сблъсък от третия кръг на турнира. "Червените" надиграха градския си съперник Евертън с 1:0 на "Анфийлд" след гол-шедьовър на младока Къртис Джоунс.

Наставникът на Евертън Карло Анчелоти заложи на най-доброто, с което разполага, докато неговият колега Юрген Клоп включи в игра изцяло резервен състав, давайки почивка на титулярите си. Дебют за мърсисайдци направи новото попълнение Такуми Минамино. Джеймс Милнър пък получи контузия и бе заменен след само девет минути игра.

В първите минути на срещата "карамелите" бяха по-активните на терена, но постепенно Ливърпул изравни играта и на свой ред започна да създава положения. През втората част младежите на Юрген Клоп показаха по-уверена игра и заслужено се поздравиха с успеха след брилянтен изстрел на Къртис Джоунс от границата на наказателното поле, който намери горния ляв ъгъл на вратата на Пикфорд.

В 12-ата минута, след центриране от пряк свободен удар, Мейсън Холгейт връхлетя към топката, за да я изстреля право към вратата на Ливърпул. Резервният страж на "червените" Адриан обаче успя да отрази удара и да запази нулевото равенство.

15 минути по-късно "карамелите" отново пробваха реакциите на Адриан. Тио Уолкът проби по десния фланг, откъдето центрира ниско по земя, за да намери Ричарлисон. Южноамериканецът веднага стреля към вратата на Ливърпул, но Адриан отново успя да спаси.

В 41-вата минута Дивок Ориги овладя в наказателното поле, след което си нагласи топката за удар. Изстрелът му се насочи към ъгъла на вратата на "сините", но със сетни сили Джордан Пикфорд успя да отклони кълбото в корнер.

След 70 минути игра Ориги подаде към Къртис Джоунс на границата на наказателното поле, а младокът на Ливърпул не се поколеба и веднага отправи удар към вратата на гостите. Неговият изстрел се оказа повече от великолепен, като намери горния ляв ъгъл на Пикфорд, за да не остави никакви шансове на вратаря - 1:0.

Преди срещата:

Само преди месец "червените сразиха съперника си с 5:2 във Висшата лига, което доведе до уволнението на Марко Силва и идването на Карло Анчелоти при "карамелите", който определено успя само за няколко мача да постигне добри резултати и да върне донякъде самочувствието на състава.

През настоящия сезон Ливърпул е насочил усилията си към спечелването на Висшата лига и е възможно да пожертва второстепенните турнири, както вече направи с Купата на Лигата. Дори и да не е така, Евертън може да създаде проблеми на по-имениия си съперник, особено след като начело на тима застана Карло Анчелоти. Италианският треньор "играе" много силно срещу европейския клубен шампион, особено докато беше в Наполи.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Адриан, Джеймс Милнър, Джо Гомес, Натаниел Филипс, Неко Уилямс, Адам Лалана, Педро Чиривела, Къртис Джоунс, Харви Елиът, Дивок Ориги, Такуми Минамино

Евертън: Джордан Пикфорд, Шеймъс Колман, Лука Дин, Йери Мина, Мейсън Холгейт, Джибрил Сидибе, Тио Уолкът, Гилфи Сигурдсон, Морган Шнайдерлин, Ричарлисон, Доминик Калвърт-Люин

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички