Резерви спасиха Арсенал от резил срещу Лестър на старта на Висшата лига (ВИДЕО)


Резерви спасиха Арсенал от резил срещу Лестър на старта на Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2621 0

Отборът на Арсенал започна сезона във Висшата лига с много трудна победа над Лестър с 4:3 на "Емирейтс". Срещата може да се запомни с много неща. Александре Лаказет дебютира с гол, който отбеляза още във 2'. Последва обаче пълен обрат за Лестър с два гола на Джейми Варди и един на Шинджи Оказаки. 

След 70' Арсен Венгер направи две смени в лицето на Аарън Рамзи и Оливие Жиру, като и двамата се разписаха, за да донесат трите точки на своя тим.

Срещата започна брилянтно за Арсенал и още във 2' поведоха в резултата. Бейерин получи добра топка, гърдира, подаде към Ел Нени, който центрира в наказателното поле. Там Морган не успя да стигне до топката, която кацна на главата на новото попълнение на "топчиите" Лаказет и с глава той откри головата си сметка.

Лестър обаче върна попадението след само 3' игра. Олбрайтън центрира в наказателното поле, където Магуайър върна в малкото наказателно, а там непокрит бе оставен Оказаки и с лекота изравни. При центрирането в наказателното поле на "топчиите" японецът бе в положение на засада, която не бе маркирана.

В 22' като по чудо Арсенал не излезе отново напред в резултата, след като Уелбек бе изведен добре в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от Магуайър.

Играчите на на Арсен Венгер наложиха натиск, като в 24' Уелбек и Йозил комбинираха добре, като топката остана в англичанина и опита изстрел, който бе блокиран. Последва и хубаво воле на Колашинац, но Шмайхел се намеси добре и изби в корнер.

В 28' обаче се случи най-неочакваното, като "лисиците" поведоха с 1:2. Джака направи грешка и кълбото попадна в Олбрайтън, който напредна добре от ляво и центрира прекрасно в наказателното поле, където топката премина покрай Чех, който нямаше какво да направи, и падна на крака на Варди. Нападателят бе оставен сам на два метра от голлинията и почти не скъса мрежата с мощния си шут.

В 42' Майк Дийн не отсъди очеизваждаща дузпа за домакините, след като Ндиди умишлено игра с ръка в наказателното поле и буквално изби в корнер. Изпълнението ми приличаше повече на забивка във волейбола, от колкото на елемент от футбола, но реферът остана безмълвен. На няколко пъти той спести и задължителни жълти картони на играчи от двата тима за груби нарушения.

В добавеното време на срещата момчетата на Арсен Венгер изравниха резултата след добри изяви на Йозил и Лаказет, като в крайна сметка топката стигна до Колашинак, който подаде към Уелбек. Английският национал нямаше проблем да прехвърли технично Шмайхел и да изравни резултата.

11' след началото на второто полувреме Джейми Варди вкара втория си гол в мача. Рияд Марез центрира остро от корнер, а централният нападател на "лисиците" бе оставен непокрит и с глава матира Петър Чех, за да изведе тима си за втори път напред в резултата.

Арсен Венгер направи две смени, като в игра се появиха Аарън Рамзи и Оливие Жиру. Именно уелсецът изравни в 83' след добро центриране на Джака.

Само 2' по-късно и другата резерва на Венгер се отплати. Оливие Жиру се възползва при центриране от корнер, за да прати топката в мрежата за пълен обрат - 4:3.

Преди мача

Отборът на Арсенал ще търси победа в първия си мач за сезона, като всички погледи ще бъдат вперени в новото попълнение на тима Александре Лаказет. Доказалият се като голаджия в Лига 1 пристигна на "Емирейтс" това лято и показа, че има какво да даде на отбора след контролните мачове през лятото.

Лестър успя да запази звездата си Рияд Марез засега, а в края на миналия сезон момчетата на Крейг Шекспир демонстрираха добра игра. През лятото обаче те вкараха само шест попадения в седем мача, като шест от тях бяха дело на Марез и Джейми Варди.

Състави:

Арсенал: Чех, Холдинг, Монреал, Колашинац, Окслейд-Чембърлейн, Джака, Ел Нени, Бейерин, Йозил, Уелбек, Лаказет

Лестър: Шмайхел, Симпсън, Морган, Магуайър, Фукс, Марез, Ндиди, Джеймс, Олбрайтън, Оказаки, Варди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички