Рекорден брой мачове очакват Ливърпул през новия сезон


Рекорден брой мачове очакват Ливърпул през новия сезон
Снимка: Guliver/GettyImages

5116 0

След като отборът на Ливърпул спечели титлата в Шампионска лига, стана ясно, че през новия сезон мърсисайдци ще изиграят рекорден брой мачове. Очаква се тимът на Юрген Клоп да има между 70 и 75 срещи през сезон 2019/2020.

През идната кампания "червените" ще се борят за седем отличия - Висша лига, Шампионска лига, ФА Къп, Купа на Лигата, Къмюнити Шийлд, Суперкупата на Европа и Световно клубно първенство. 

Кампанията за Ливърпул стартира с турне в САЩ между 20 и 25 юли, където ще бъдат изиграни три контролни срещи. След това предстои срещата с Манчестър Сити за Къмюнити Шийлд, а на 10 август започва и спора за титлата на Англия. Четири дни по-късно пък е битката за Суперкупата на Европа с Челси в Истанбул. 

КАК НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА ХОЛАНДИЯ ПОСРЕЩНА ВАН ДАЙК И ВАЙНАЛДУМ?

На 17 септември Ливърпул ще започне защитата на титлата си от Шампионска лига, а в същия месец стартира и Купата на Лигата. През декември идва пропътуването на 8 300 километра до Катар за Световното клубно първенство, а с началото на новата година идва и участието във ФА Къп, докато Висшата лига, Шампионска лига и Купата на Лигата са в разгара си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички