Реал Мадрид и Барса искат един и същ треньор и голямата му звезда


Реал Мадрид и Барса искат един и същ треньор и голямата му звезда
Снимка: Getty Images/Guliver

10074 0

С любопитна новина излезе днес испанският вестник AS. Според него, двата испански гранда - Реал Мадрид и Барселона, обмислят да поканят един и същи треньор. Не е изненада, че става дума за мениджъра на Ливърпул - Юрген Клоп. И причината не е само това, че той е най-котираният треньор в Европа в момента.

Изданието посочва, че нито Зинедин Зидан в Мадрид, нито Ернесто Валверде в Каталуня живеят най-добрите си моменти от кариерата. Затова ръководствата на колосите са започнали да правят планове за техни заместници, като и двата клуба искат германеца, който изведе Ливърпул до трофея в Шампионска лига през миналия сезон.

Друга важна причина Реал и Барса да се целят в Клоп е фактът, че и двата клуба търсят стабилен централен защитник. Най-добрият на този пост в момента в света може да се каже, че е Върджил ван Дайк, който израсна до това ниво именно при работата си с бившия треньор на Борусия (Дортмунд). И в Мадрид и Барселона вярват, че ако убедят Клоп, ще убедят и холандеца да приемат офертите им.

След първите 4 кръга в Ла Лига, Реал е спечелил 8 точки, а Барселона - 7. Клоп пое Ливърпул през 2015 година. Оттогава насам той спечели два трофея - Шампионска лига и Суперкупата на УЕФА. Контрактът на немеца с английския гранд е до лятото на 2022 година. Вижте тук какво историческо постижение направи Клоп в Ливърпул през миналия месец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички