Разкриха за това всъщност колко близко е бил Набил Фекир до Ливърпул миналото лято


Разкриха за това всъщност колко близко е бил Набил Фекир до Ливърпул миналото лято
Снимка: Guliver/GettyImages

1712 0

Агентът на Набил Фекир разкри колко близо е бил неговият клиент до преминаване в Ливърпул от Лион миналото лято – толкова близо, че е позирал с екип на мърсисайдци след преминатите медицински прегледи. „Червените“ имат едва една загуба през настоящия сезон във Висшата лига и въпреки това могат да не станат шампиони и да прекъснат сушата без титла от първенството в последните 29 години, ако Манчестър Сити успее да я защити в титанична битка, която ще се води до самия край.

Според някои мнения Ливърпул е страдал в определени моменти от липсата на типичен плеймейкър – и Фекир бе един от спряганите за заместник на напусналия в посока Барселона Филипе Коутиньо за сумата от 142 млн. паунда. Лион първоначално се съгласи на офертата от 53 млн. паунда, което доведе френския национал до преминаване на медицински прегледи – но от „червените“ се опитаха да преговарят отново с френския клуб поради проблем в коляното на полузащитника.

Агентът му Жан-Пиер Берне разкри, че докато двата клуба са се разбирали за последните детайли около трансфера, са били проведени официални клубни интервюта, медицински прегледи и снимки с екип на Ливърпул. 

„Не става въпрос за това дали той ще остане тук. И ние вероятно ще разберем истинските причини, поради които Фекир не премина в Ливърпул. Коляното бе част от проблема, но не бе само това. Той премина медицински прегледи, направи снимки с червената фланелка“, сподели агентът пред "L`Equipe".

Ливърпул в крайна сметка се отказа – но интересът към полузащитника може да бъде подновен през лятото, като Берне добави, че френският клуб не одобрява условията на Фекир за нов договор. Но всичко трябва да се случи за правилната цена, след като мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп вече заяви, че няма да харчи много пари за нови покупки през летния трансферен прозорец.

НЕ САМО ЛИВЪРПУЛ ИМА ИНТЕРЕС КЪМ НАБИЛ ФЕКИР

„Не смятам, че това е отбор в момента, който трябва да харчи много пари за нови футболисти. Най-добрият начин е да събереш група от играчи, да ги развиеш и да останеш така за известно време“, сподели германският специалист миналия месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички