Ясен е мениджърът, който ще води Англия на следващото Световно по футбол


Ясен е мениджърът, който ще води Англия на следващото Световно по футбол
Снимка: Gulliver/GettyImages

1696 0

След Световното първенство по футбол в Русия в Англия бяха във възторг от постигнатото от "трите лъва" и най-вече представянето на Гарет Саутгейт начело на националния отбор. Въпреки това се заговори, че той може да бъде сменен съвсем скоро и по-опитен треньор да поеме тима. Това обаче се оказаха само безпочвени слухове, след като извелият Англия до 4-ото място млад специалист подписа нов договор с местната федерация.

Вече и официално от ФА обявиха, че Саутгейт ще води отбора на следващото Световно първенство, след като селекционерът е подписал нов контракт до края на 2022 година. Това означава, че той ще води Англия през ноември, когато ще започне първият по рода си Мондиал в навечерието на зимата в Катар.

"Доволен съм, че имам възможността да водя Англия на следващите две големи първенства", заяви Саутгейт, след като сложи подпис под новия си контракт.

"Тази работа остава изключителна привилегия и невероятна чест. Да изживея момента, в който цялата нация се обединява зад този отбор през лятото, беше нещо много специално и ще бъде страхотно да видя как този млад състав израства през следващите години.

"Трябва да отбележа здравата работа на моите помощници, както и на играчите през последните 2 години. Научих много от тях, както от професионализма и страстта им, отдадени изцяло на Англия. Това е моето вдъхновение", каза още Саутгейт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички