Поредният "тежък" тест за Сити беше взет с категоричен успех


Поредният "тежък" тест за Сити беше взет с категоричен успех
Снимка: Guliver/GettyImages

3189 0

За пореден път Манчестър Сити нямаше никакъв проблем в дерби мач. Тотнъм не оказа никаква съпротива на машината на Хосеп Гуардиола, която за пореден път през този сезон работеше на пълни обороти. "Гражданите" спечелиха с 4:1 срещу един от претендентите за титлата преди старта на сезона, а успехът им можеше да е още по-категоричен.

Манчестър Сити поведе в 14' чрез Илкай Гюндоган, който беше изпуснат при центриране от корнер и реализира с глава. В 70' Де Бройне беше точен за 2:0, а Жесус изпусна дузпа малко след това. В последните 10 минути Стърлинг на два пъти вкара на празна врата, правейки победата още по-категорична. В добавеното време Ериксен все пак вкара почетен гол за гостите.

Единствено в началото на второто полувреме Тотнъм имаше лек превес, но Сити бързо си върна контрола върху срещата. Стърлинг пък изпусна куп положения, докато от другата страна Кейн и Деле Али разочароваха сериозно. Те дори можеха да бъдат изгонени за изключително груби нарушения, но бяха пощадени от главния рефер.

Манчестър Сити е в безпрецедентна за Англия серия от 16 поредни мача без загубена точка, като вече прехвърлиха границата от 50 точки още преди да бъде преполовена кампанията във Висшата лига. "Гражданите" имат 52 точки - 14 точки пред Манчестър Юнайтед и 21 пред днешния си съперник.

Все пак в добавеното време Кристиан Ериксен успя да вкара почетен гол след индивидуален пробив, правейки загубата малко по-почетна.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Гражданите" натиснаха от самото начало и Сане и Стърлинг на няколко пъти нахлуха в наказателното поле опасно, но защитата на Тотнъм се справи с опитите за прострелен пас пред вратаря Лорис. В 14' обаче защитата на "шпорите" изпусна Илкай Гюндоган, който засече центриране на Де Бройне от корнер и с глава откри резултата.

Лондончани обаче не се активизираха, а вместо това домакините продължиха да налагат високо темпо в срещата. В 24' Агуеро остана сам срещу Лорис, вратарят спаси, но топката остана в игра и се озова в Стърлинг. Той се освободи от защитник и оставаше да нанесе точен удар, за да отбележи, но прати топката в аут. Няколко минути по-късно Гюндоган също стреля от удобна позиция, но Лорис отново се намеси отлично. В 29' Дани Роуз пък блокира удар на Агуеро, който беше изведен на добра позиция от Лирой Сане.

Чак в 35' Тотнъм успя да застраши вратата на съперника. Хари Кейн получи топката пред наказателното поле отляво, успя да намери пространство за изстрел и отправи удар, но топката мина встрани от вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Тотнъм започна да се справя далеч по-добре с високата преса на Манчестър Сити и дори успя да осъществи няколко опасни атаки. В 52' обаче гостите едва не останаха с човек по-малко, след като Хари Кейн влезе по безумен начин в краката на Стърлинг и го ритна високо над глезена. Съдията обаче спести червения картон за голмайстор №1 на "шпорите'.

Натискът на гостите продължи и в следващите минути, а Хари Кейн се отчете с прекрасен удар от 15 метра, вещо спасен от Едерсон. "Гражданите" успяха все пак да изнесат малко играта извън своята половина и удържаха силния натиск на лондончани.

В 65' Лирой Сане стреля от отлична позиция и Лорис успя да спаси по фантастичен начин. При добавката Стърлинг прати топката над вратата, но за негово успокоение беше отсъдена засада. Деле Али пък беше вторият футболист на Тотнъм, на когото му беше спестен червен картон за особено груб фаул срещу Де Бройне.

Потърпевшият обаче минута по-късно се озова на отлична позиция. Той получи топката в наказателното поле, проби отляво и стреля силно по диагонала - 2:0 за лидера в първенството.

В 74' Вертонген фаулира Де Бройне в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за домакините. Габриел Жесус стреля в гредата, а при добавката на празна врата Стърлинг прати кълбото над вратата.

В 80' обаче "гражданите" вкараха и трети гол. Гюндоган изведе отлично Сане в наказателното поле. Лорис тръгна да го пресреща, но той веднага подаде на Стърлинг, който най-накрая се разписа, стреляйки точно от метър - 3:0.

Минута преди края на редовното време Де Бройне успя да изведе Стърлинг сам срещу вратаря, той успя да плъзне топката между краката му и довкара в опразнената врата - 4:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Делф, Мангала, Отаменди, Уокър, Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне, Сане, Стърлинг, Агуеро

Тотнъм: Лорис, Дайър, Вертонген, Роуз, Трипиър, Дембеле, Уинкс, Али, Сон, Ериксен, Кейн

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Гражданите" са безпощадни през настоящия сезон, като имат едва едно равентсво в шампионата. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола имат 16 победи и са категорични лидери във Висшата лига, водейки с 11 точки на Манчестър Юнайтед и цели 18 на днешния си съперник.

Тотнъм се представя под очакваното ниво, особено след силното представяне в Шампионска лига. Отборът записа няколко равенства срещу посредствени отбори, което доведе до 4-о място и 31 точки, въпреки че "шпорите" бяха поставени сред фаворитите във Висшата лига.

Очаквайте стартовите състави към 18:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички