Почетино: Черпя вдъхновение от Алекс Фъргюсън, той е най-добрият в историята

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино се изказа ласкаво по адрес на бившия селекционер на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън. Аржентинският специалист заяви преди утрешния мач с "червените дяволи", че шотландецът го вдъхновява и изпитва огромен респект към делата му.

На въпрос дали се е свързал с Фъргюсън при неговото боледуване, Почетино заяви: "Да, разбира се. Не мога да скрия моето уважение и силната връзка помежду ни. Той беше един от хората, които аз уважавах най-много - вдъхновение." 

Манчестър и "новият Фъргюсън" - следва продължение

Едва ли някой би оспорил коя треньорска фигура е най-влиятелната в историята на Висшата лига. Сър Алекс Фюргюсън остави зад себе си диря, която щ...

"Имахме много приятен обяд в Лондон (през 2016-а) и от тогава сме запазили добри взаимоотношения. Ние сме хора, отдадени на футбола. Дали Фъргюсън е предал нова енергия на Юнайтед? Той е най-добрият мениджър в историята на футбола. Той е футболна енциклопедия", добави Почетино.

Междувременно се появиха информации, че бившият мениджър на Юнайтед Жозе Моуриньо започва работа като коментатор. Вижте повече подробности в този материал.

Още по темата

Please select answer!