Петър Чех обяви причината за успеха на английските тимове в евротурнирите


Петър Чех обяви причината за успеха на английските тимове в евротурнирите
Снимка: Gulliver/GettyImages

1991 0

Вратарят на Арсенал Петър Чех обясни причината за успешното представяне на английските тимове в евротурнирите през настоящия сезон. Както е известно, в четвъртфиналите на Шампионска лига ще играят четири английски тима - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Тотнъм. В Лига Европа пък на същата фаза ще участват два тима от Великобритания - Арсенал и Челси.

Според чешката футболна легенда Англия има 6 представители в евротурнирите в средата на март, заради това, че въпросните тимове водят ожесточени битки в английската Висша лига и това вдига качествата и конкурентоспособността им. Както е известно, Арсенал, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Челси се борят за място в топ 4 в първенството, докато Манчестър Сити и Ливърпул спорят ожесточено за титлата.

"Ако погледнете качеството на футбола всеки уикенд и по средата на седмицата във Висшата лига, ще видите, че борбата става все по-усилена. Понякога фактът, че трябва да се бориш във всеки мач във всяка една от 90-те минути, отнема много сили за европейските мачове, но срещу Рен това не беше забележимо", коментира Чех, цитиран от "The Telegraph".

"Вземете, например, ПСЖ. Техният проблем е в това, че нямат достатъчно големи мачове през сезона. Техният състав и нивото им на умения се отличават толкова много от останалите в Лига 1, че не им се налага да минават през изпитания всеки уикенд. Когато после се намерят под натиск в Шампионска лига, се оказва, че не са свикнали с големите мачове и напрежението", добави стражът. Вижте откога английските тимове не са се радвали на такъв успех - в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички