Пелегрини предупреди сериозно Гуардиола и накара Англия да се замисли


Пелегрини предупреди сериозно Гуардиола и накара Англия да се замисли

2355 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Мануел Пелегрини, предупреди сериозно следващия наставник на "гражданите" Хосеп Гуардиола за премеждията, които каталунецът ще срещне още от първата си година на Острова.

"Архитекта" е категоричен, че Висшата лига става все по-конкурентоспособна с милионите, които влизат във всеки клуб от телевизионни права, а наличието на европейски мачове започва да пречи на "големите" в Англия.

Предвещаха уволнение за Хосеп Гуардиола

"Мисля, че Висшата лига ще става все по-силна, защото парите, които идват от телевизиите, стават все повече и повече. Така всеки отбор ще има повече пари за добри играчи", сподели Пелегрини.

Той е категоричен, че шампионската титла на Лестър се дължи и на факта, че "лисиците" не играят в Европа, а в същото време Манчестър Сити е стигнал до полуфиналите в Шампионска лига - постижение, което е обрекло опита на отбора да стигне до първото място.

Манчестър Сити се прицели в играч на Реал Мадрид

"Много е важно да се отбележи за следващите кампании, че този сезон ние играхме 16 мача повече от Лестър. Големите отбори, които са в Европа, трябва да вложат двойно повече, за да бъдат успешни.

Причините да не сме близо до победителите са няколко. Първо, Лестър беше най-добрият отбор и играеше много, много добре. Второ - ние играхме много повече мачове. Трето - продължихме до полуфиналите в Шампионска лига, което в крайна сметка ни постави в неравни позиции с Арсенал, Юнайтед и Тотнъм. Това прави достигането на топ 4 още по-трудно, а в следващите години ще става и по-сложно", каза още Пелегрини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички