Паника в Сити: Трансферен бан и изхвърляне от Шампионска лига заплашват клуба


Паника в Сити: Трансферен бан и изхвърляне от Шампионска лига заплашват клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

5433 0

Сериозен удар може да получи Манчестър Сити, само броени дни след успеха в тежката битка за титлата в Англия. Английският гранд е заплашен от забрана да прави трансфери, както и от изваждане от Шампионска лига минимум за един сезон, съобщава The New York Times. Санкциите може да дойдат от УЕФА и ФИФА.

Както е известно, в течение на приключилия вече сезон 2018/19 във Висшата лига няколко пъти в пресата се появяваха материали, според които на "Етихад" нарушават грубо правилата за финансовия феърплей на УЕФА. И под натиска на обществеността и други клубове европейската футболна централа е започнала мащабно разследване.

Заключенията по него са били направени още преди две седмици. Тази или следващата седмица УЕФА трябва да получи препоръка да отстрани Сити от Шампионска лига поне за един сезон. Ако това се случи, "гражданите" ще запазят правото си да обжалват и да се обърнат към Спортния арбитражен съд, заради което в УЕФА не очакват наказанието да влезе в сила преди сезон 2020/21.

Но шампионите на Англия в 2 поредни сезона са заплашени и от наказание от ФИФА. Според разкрития на "Football Leaks" клубът нарушава не само правилата на финансовия феърплей, но и на нормите, регулиращи трансферите на играчи под 18-годишна възраст. Както е известно, за подобни нарушения наскоро Челси бе наказан със забрана да прави трансфери за два прозореца.

Според Daily Mail световната футболна централа няма да бърза да наложи наказанието, но заплахата може да накара "гражданите" да поработят по-активно, отколкото са планирали, на летния трансферен пазар. Клубът може да похарчи 200 милиона паунда, а сред целите на Сити са Матайс Де Лихт от Аякс, Усем Ауар от Лион, Родри от Атлетико (Мадрид), Жоао Феликс от Бенфика и Лука Йович от Айнтрахт. А дали Ювентус успя да изкуши мениджъра на Сити Хосеп Гуардиола да започне работа в Торино вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички