Отново изритаха Клоп и Ливърпул рано-рано от ФА къп


Отново изритаха Клоп и Ливърпул рано-рано от ФА къп
Снимка: Guliver/GettyImages

3062 0

Уулвърхямптън поднесе голямата сензация в третия кръг на ФА къп, след като изненада Ливърпул  и спечели с 2:1 срещу лидера в английската Висша лига. По този начин „червените“ отпаднаха рано-рано и за втората купа в Англия, след като разочароваха и за Купата на Лигата.

Мачът не предложи особени футболни достойнства, като Юрген Клоп заложи на много неопитен състав от играчи, които имаха малко минути през сезона, а дебют за Ливърпул записаха младоците Джоунс и Камачо. Междувременно заради контузия още във 2‘ на Деян Ловрен на терена се появи едва 16-годишния Ки-яна Хоевер, който остави много приятни впечатления с играта си.

След скучни 35 минути „вълците“ се добраха до гол в 38‘, след като Джеймс Милнър загуби топката в средата на терена, а след това остави Раул Хименес да пробие през целия терен и да стигне до наказателното поле. Необезпокояван той преодоля Миньоле и вкара за 1:0.

Все пак Ливърпул показа „живец“ през вторите 45 минути и изравни в 51‘, след като Дивок Ориги надигра двама защитници и от средна дистанция прати топката неспасяемо в левия ъгъл. Радостта в „червено“ не траеше дълго обаче, след като Рубен Невеш вкара гол от близо 33 метра. Ударът му попадна точно до дясната греда, а Миньоле не се беше пласирал особено добре.

Единствено Шакири можеше да донесе равенството, но разтресе гредата. На терена дори се появиха Мохамед Салах и Роберто Фирмино, но те не успяха да повлияят на играта, за да се стигне до обрат – 2:1 за „вълците“ и продължаване на новака във Висшата лига в следващия кръг. За трета поредна година пък Юрген Клоп не успява да премине през 3-ия кръг на ФА къп. Под негово ръководство Ливърпул игра финал за Купата на Лигата, но оттогава насам отборът се представя посредствено в турнирите с директна елиминация на Острова, като в тези мачове Клоп използва основни резерви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички