От две неща зависи трансферът на Ериксен в Реал Мадрид

Финалният опит на Тотнъм да склони полузащитника Кристиан Ериксен да подпише нов контракт завърши с провал. Това съобщава мадридският AS, който се позовава на близък до играча източник.

От ситуацията възнамерява да се възползва Реал Мадрид. "Кралският клуб" е готов да купи Ериксен още през януари, без да чака халфа да стане свободен агент. Според мадридското издание два са факторите, които може да повлияят. От РЕал със сигурност ще направят оферта, ако имат много проблеми с контузени или изостават в класирането. През лятото Тотнъм бе оценил футболиста си на 70 млн. евро (61.3 млн. паунда), но през януари цената на Ериксен ще бъде значително по-ниска.

Вместо в Реал Мадрид, Кристиан Ериксен може да се озове в изненадващ гранд

Изненадващ обрат може да претърпи сагата около Кристиан Ериксен, чийто договор с Тотнъм е до края на сезона и отказва да го поднови. Халфът може ...

Договорът на датчанина изтича в края на този сезон и през лятото той не успя да напусне Северен Лондон, но остава с настройката да смени клуба си. 27-годишният футболист е потвърдил своите намерения, като е отклонил последното предложение на "шпорите". Тотнъм е бил готов да сключи четиригодишен контракт с Ериксен и да увеличи заплатата му с 50% - от 4 на 6 млн. евро годишно. Ако бе приел офертата, Ериксен щеше да заработва колкото Юго Лорис и Деле Али. Повече от тях получава само голямата звезда Хари Кейн (8.8 млн. евро на сезон).

Заради слабата форма на "кралете' най-вече в халфовата линия, Реал планира още един звезден трансфер (подробности четете тук).

Още по темата

Please select answer!