Официално: Обамеянг е част от английската Висша лига


Официално: Обамеянг е част от английската Висша лига

3659 0

След като през летния трансферен прозорец един от топ нападателите в света Алваро Мората премина от Реал Мадрид в Челси, през януари още един от най-добрите голмайстори ще радва феновете в английската Висша лига. Това е Пиер-Емерик Обамеянг, чиято трансферна сага най-накрая приключи и той е официално част от състава на Арсенал.

От клуба обявиха привличането на габонския национал, който буквално превзе Първа Бундеслига след трансфера си в Борусия Дортмунд от Сент Етиен през 2013 година. След като второ лято не успя да смени клуба, в края на зимния трансферен прозорец той най-накрая завърши мисията си да напусне "Сигнал Идуна Парк" и да се пробва в най-конкурентното първенство в Европа.

Арсенал не обяви параметри по договора нито с Борусия, нито с Обамеянг, но контрактът му е за 3 години и половина, а трансферната сума, платена на германския отбор, е в  размер на 63.75 милиона евро. Това е втори звезден трансфер за тима, след като преди няколко дни с клуба подписа арменския плеймейкър Хенрих Михтариян.

Това е рекордна сделка за "артилеристите", които успяха да заменят Алексис Санчес с нападател, който е гаранция за голове в последните години. Само през този сезон той има 21 гола в 24 официални срещи, а в двете предходни кампании вкара общо 79 гола във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички